Події

Через два місяці після затримання на хабарі до суду направили обвинувальний акт відносно начальника сектору патрульної поліції Житомира

9 July 2020, 16:39

До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника одного із секторів патрульної поліції Житомирського відділу поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області, який обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Про це 9 липня повідомляє пресслужба ДБР.

«Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Слідством встановлено, що правоохоронець вимагав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 20 000 гривень за безперешкодне перевезення ним лісопродукції. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області», - йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 5 травня 2020 року в Житомирі співробітники військової прокуратури та СБУ затримали капітана поліції: в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факти систематичного вимагання та одержання неправомірної вигоди в загальному розмірі 20 тис. грн. 7 травня суд обрав правоохоронцю запобіжний захід: тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю застави у розмірі 137 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня 2020 року з хабарем в 1000 доларів затримали начальника райвідділу міграційної служби м. Житомира. 29 травня суд дозволив продовжити строк досудового розслідування по даній справі до п’яти місяців: розслідування має звершитися до початку липня, а можливо знову буде продовжене за клопотанням слідчого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар суд патрульний ДБР Нацполіція  
Матеріали по темі