Влада

Доставка товарів стареньким та виготовлення масок: влада Житомира хоче доповнити список суспільно корисних робіт

17 July 2020, 11:53

Виконавчий комітет міської ради має намір доповнити перелік видів громадських робіт в місті Житомирі, до виконання яких будуть залучати зареєстрованих безробітних. До списку робіт хочуть додати ті, які стали актуальними у зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19: виготовлення засобів індивідуального захисту та доставка товарів літнім людям.

Проєкт рішення виконкому «Про внесення доповнення в додаток до рішення виконавчого комітету міської ради від 06.03.2013 № 86» 15 липня був опублікований на сайті Житомирської міської ради.

«З метою організації громадських робіт для вирішення ряду суспільно корисних питань на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, сприяння зайнятості зареєстрованих безробітних та на виконання пунктів 93 та 94 Плану заходів з виконання Державної програми стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, спричинених обмежувальними заходами щодо запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на 2020-2022 роки (…) виконавчий комітет міської ради вирішив:
Внести доповнення в додаток до рішення виконавчого комітету міської ради від 06.03.2013 № 86 «Про затвердження переліку видів громадських робіт в м. Житомирі», а саме доповнити перелік видів громадських робіт, що мають суспільну, економічну, соціальну та екологічну користь для Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, наступними послугами:
- кур’єрська доставка товарів першої необхідності людям похилого віку;
- роботи з виготовлення засобів індивідуального захисту від інфекційних захворювань», – йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, у січні 2017 року на сайті Житомирської міської ради був опублікований проєкт рішення виконкому про організацію громадських робіт в Житомирі на 2017 рік. У переліку було чотири види робіт: інформування населення про можливість отримання житлових субсидій; технічна обробка матеріалів на отримання субсидій; упорядкування могил та пам’ятників; послуг з супроводу інвалідів по зору 1 групи.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 травня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних у Житомирській області становила 18669 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: громадські роботи суспільно корисні роботи проєкт рішення безробітний  
Матеріали по темі