Місто

Б’є співмешканку та п’яним розгулює з маленьким сином: житомиряни обурилися поведінкою сусіда, який дебоширить у багатодітній сім’ї

21 July 2020, 16:08

У Житомирі однією із вулиць днями йшов п'яний чоловік, який через високий вміст алкоголю в організмі то падав, то намагався піднятися і продовжити свій рух. До того ж, батько ще тримав маленького сина на плечах. Зі слів сусідів, усі виділені державою гроші на п'ятьох дітей чоловік витрачає на випивку, а від його побоїв регулярно потерпає матір малюків, про це йдеться в сюжеті ТСН.


Відео ТСН

Жінка, яка побачила посеред вулиці п'яного чоловіка з дитиною і зняла інцидент на відео, розповідає, що змушена була оприлюднити кадри, аби убезпечити інших дітей. Коментуючи зйомку, його авторка зазначає, що дитині нема й року.

Жінка каже, що звернення до поліції та соцслужб результату не дають.

«Писали до поліції і до соцслужби заяви, ізолювати його або посадити», – каже пані Марина.

Пані Катерина, інша сусідка багатодітної родини, каже, що неодноразово звертались у соціальні служби. Але ті, нібито після перевірки заявили, що порушень не виявили.

Журналістку ТСН зустріла 29-річна багатодітна матір, яка виховує п'ятьох дітей. Старшій дитині вісім років, найменшій – лише три тижні. Жінка переконує, що алкоголь не вживає і піклується про малюків.

Молода матір Алла зізнається, що пиячить її співмешканець, із яким у неї двоє спільних дітей. Через його згубну звичку в їхній родині й виникають скандали.

«Б'ється, кричить на дітей», – каже жінка.

Алла розповідає, що співмешканця, якого бачили на вулиці з дитиною, вигнала зранку. бо він знову її бив.

Чоловік телефоном підтверджує ТСН, що того дня випивав із друзями на природі.

«Ми відпочили на природі, я не в гуртожитку пив. Я один день відпочити не маю права? Я вже місяць не пиячу, місяць, ходжу на роботу», – каже Володимир.

До родини через інцидент повторно прийшли соцпрацівники. За результатами перевірки заявляють, що діти доглянуті і вони не сидять без їжі.

«Ми бачимо, що харчові продукти є. Щодо насилля з ним було проведено роботу, його попереджено (чоловіка, – ред.)», – каже фахівець із соціальної роботи Житомирської міськради Оксана Терешко.

До родини також навідалися й інспектори поліції. На багатодітну матір поліція склала адмінпротокол. За невиконання батьківських обов'язків жінці загрожує штраф від семисот п'ятдесяти гривень.

«Дитячі гроші він проїдати не буде. За свідків попереджаю: або ви співмешканця обираєте, або дітей. Він для дітей ніхто, питання буде тільки з вас», – наголошує інспектор.

Зі співмешканцем і соцслужби, і поліція обіцяють провести профілактичні бесіди.

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2020 року пресслужба Бердичівського міськрайонного суду інформувала, що суд оштрафував на 1275 грн жінку, яка на 4 дні залишила сина в зачиненій квартирі. 11-річний хлопчик стояв біля вікна і просив про допомогу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство насильство дебошир недогляд батько  
Матеріали по темі