Події

​Митники вилучили Land Rover, вартістю 1,5 млн грн, який після подорожі «ДНР» та Росією повертався через пункт пропуску в Житомирській області

24 July 2020, 13:59

У «Виступовичах» київські митники вилучила «LAND ROVER», який виїхав поза митним контролем з України до РФ через непідконтрольну територію, а за кілька місяців повертався через пункт пропуску в Житомирській області.

Про це 24 липня повідомила пресслужба Київської митниці Держмитслужби України.

«54-річний українець за кермом «LAND ROVER» прибув в пункт пропуску «Виступовичі» з боку Білорусі та спрямував автівку на спрощену смугу «зелений коридор». Під час перевірки автомобіля митники звернули увагу, що в митній базі даних відсутня інформація про виїзд даного авто з України. Як пояснив власник кросовера, автомобіль був вивезений ним на непідконтрольну територію через Мар’їнку ще в березні цього року, а повернутися в Україну він вирішив через територію РФ та Білорусі», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, свого часу власник авто перемістив «LAND ROVER» через митний кордон України поза митним контролем, тобто поза місцем розташування митного органу і без виконання митних формальностей.

«Тож в діях даного громадянина наявні ознаки порушення митних правил за ч.1 ст. 482 Митного кодексу України (переміщення поза митним контролем). Адже Митним кодексом України визначено, що митному контролю підлягають усі транспортні засоби, які переміщуються через митний кордон України. При цьому митний контроль здійснюється винятково митними органами відповідно до митного законодавства та інших законів України», - пояснили митники.

Автомобіль 2013 року випуску орієнтовною вартістю 1,5 млн грн вилучили до рішення суду. Зазначимо, що за дане правопорушення Митним кодексом України передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 100% вартості автомобіля і його конфіскація.

Як повідомляв Житомир.info, 9 липня 2020 на кордоні з Білоруссю у пункті пропуску «Виступовичі» митники вилучили 8 автомобілів, які намагалися ввезти в Україну за підробленими документами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця митний контроль кордон автомобіль конфіскація ДНР  
Матеріали по темі