Місто

Вболівальники житомирського «Полісся» з'ясовували, чому футболісти готують їжу на мангалі, а миються в кар'єрі

24 July 2020, 17:59

На спортивній базі в селі Березина під Житомиром впродовж кількох останніх років базується футбольний клуб «Полісся». Втім, впродовж останніх тижнів перебування команди на спортбазі опинилось під питанням. За словами головного тренера «жовто-зелених» Сергія Шищенка, іноді обіди або вечері іноді доводиться готувати на відкритому багатті. До таких обставин футболісти поки ставляться із розумінням.

«Хлопці нормально реагують, вони розуміють і сподіваються, що це тимчасово. Так, дійсно, нам іноді доводиться розпалювати мангали. Сьогодні після тренування хлопці поїхали на кар'єр купатися, тому що дійсно ніде було просто помитися. Але, я все-таки сподіваюся, що це все тимчасово. Хлопці це нормально сприймають з одного боку і так само сподіваються, що це тимчасово. Умови поки спартанські. Це з іншого боку загартовує. Але хочеться, щоб у нас були хоча б елементарні умови і ми б на це не звертали уваги, щоб футболісти не нервували з цього приводу, а спокійно готувалися і вирішували ті завдання, які перед нами ставлять. Щоб ми не думали де поїсти, де помитися. Адже так не повинно бути в професійному спорті», - каже коуч «Полісся» Сергій Шищенко.

Щоб з'ясувати, чому умови на спортивній базі не відповідають рівню команди Першої ліги, вболівальники «Полісся» зібрались під стінами обласної ради. До фанів вийшов директор Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності Василь Грибук. Чиновник каже: футболісти не мають права проживати на території бази, бо та перебуває в стадії капітального ремонту.

«Ми вболівальники і вже довго підтримуємо команду. Наскільки ми розуміємо, то ситуація склалась наступна: не продовжується договір про надання послуг на спортивній базі, яка знаходиться в селі Березина. І ми прийшли, об з вами напряму, без посередників поспілкуватись і дізнатись ситуацію, бо ми спілкуємось із футболістами, хлопці жаліються. Ми б хотіли від вас з перших вуст почути ситуацію», - запитує вболівальник «Полісся» Костянтин Суський.

«Давайте почнемо спочатку. Ви в своєму пості пишете, що спочатку ціна була 10 тисяч гривень, потім 60 тисяч. Це калькуляція на відшкодування послуг, які їм надаються: опалення, вода, світло, всі послуги. Чому раніше було 10, а тепер 60. Коли були попередники, в наказовому порядку було сказано розробити калькуляцію на 10 тисяч і більше ні. Це рішення було незаконним. Коли я відмовився, повністю заблокувалась робота ШВСМ по відрядженню моїх спортсменів на змагання і на навчально-тренувальні збори. Тобто, ще тоді здійснювався тиск на мене і через це страждали спортсмени, які захищають нашу область. Документи лежали в адміністрації. Зараз ця калькуляція розроблена на ту суму, яка необхідна для їх проживання. Другий момент, чому там не можуть перебувати футболісти. Для мене взагалі загадка, навіщо там почали будувати третій поверх. Якби вони не почали будувати третій поверх і робити капітальний ремонт, то зараз і питань таких би не було. База була б здана в експлуатацію, і вони спокійно могли б проживати. На даний момент база знаходиться на капітальному ремонті. Поки об’єкт не здасться в експлуатацію. перебування людей на цьому об’єкті неможливе», - відповів директор ОШВСМ Василь Грибук.

Втім, вболівальники кажуть: хочуть лише, щоб футболістам забезпечили належні умови для підготовки до виступів у Першій лізі, до якої житомирська команда вийшла вперше за довгі роки.

«Хочу, щоб ви дещо зрозуміли. Тут зараз вболівальники житомирського «Полісся». Вони займають нейтральну позицію щодо вас, щодо директора клубу. Нам ваші перепалки нецікаві взагалі. Ми вболіваємо за футбольний клуб «Полісся». Більше половини з нас були АТО, воювали, у нас є троє вболівальників, які загинули. І «Полісся» у нас в серці. І якщо ви не зможете в правовому полі, не в правовому полі, будуть на вас тиснути, чи не будуть на вас тиснути, і ви не зможете домовитись, щоб футбольна команда, клуб міг нормально функціонувати і працювати, то ми будемо по-іншому діяти. Колись ми в сміттєвих баках вас возили. Мабуть, доведеться знову починати це робити. Ми вас просимо, візьміть, без скандалів нормально домовтесь», - каже вболівальник житомирського «Полісся» Олексій Сорокопуд.

«Ось ви мене зараз разом підштовхуєте робити незаконні дії. Раніше я діяв під тиском влади, зараз перестали тиснути», - відповів на це Василь Грибук.

Щоб остаточно розставити всі крапки над «і» керівництво футбольного клубу, школи вищої спортивної майстерності та вболівальники зустрілись із заступником голови облради Сергієм Крамаренком.

«Три дні тому ми сиділи в цьому кабінеті, був директор спортшколи, був керівник клубу і при мені вони потисли руки, домовились. Що сталось із цього моменту? Чому ми від наших домовленостей відступили?», - запитав Крамаренко.

«Відповідно до того, про що ми домовились, склали договір і направили їм ще вчора його. Ми домовились, і все про що ми домовились, ми уклали в договорі», - відповів на це директор ОШВСМ Василь Грибук.

«Ми сиділи, за все домовились, і була розмова, що команді потрібно допомогти, що потрібно сісти і написати договір і зняти всі гострі кути. Я не можу зрозуміти вас, як керівника, для чого ви загострюєте ситуацію. Чому ви взяли і переробили договір так, що його зараз не можна укласти? Ви вже довели ситуацію до того, що люди стоять під адміністрацією, під обласною радою. Мені це свавілля набридло. Керівник клубу, юрист обласної ради, і ви зараз йдете, я даю вам пів години, щоб ви вийшли з узгодженим варіантом. Я пів години дочекаюсь, щоб був узгоджений варіант і щоб ні в кого не виникало запитань», - сказав Сергій Крамаренко.

Через годину директор ФК «Полісся» вийшов до вболівальників і повідомив: наразі вдалось досягнути компромісного рішення.

«На сьогодні ми вийшли з кабінету виконуючого обов’язки голови обласної ради Сергія Крамаренка, він нас запевнив, що нас ніхто не виселяє за будь-яких обставин. Він нам поставив стислі терміни і ми за годину в палких дискусіях знайшли компромісне рішення. Не зовсім те, що ми хотіли, але нас запевнили. Хлопцям вболівальникам дзвонить капітан Женя Немтінов, їм дзвонить Сергій Шищенко. До тренера звернулись із пропозиціями про товариські матчі Чемпіони України, бронзові призери Чемпіонату. Ми сьогодні вже досягли рівня Першої ліги, коли ми можемо грати з Прем’єр-ліговими командами принаймні товариські матчі. Це розуміють всі і намагаються якось підтримати команду. Але є скажімо, певні люди, певні елементи, які роблять все, щоб цього не було», - сказав директор ФК «Полісся» Володимир Загурський.

Нагадаємо, житомирське «Полісся» зіграє товариські матчі з основною командою донецького «Шахтаря» та луганської «Зорі»



Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол «Полісся» вболівальники  
Матеріали по темі