Місто

​Влада Житомира вчергове обіцяє навести лад зі стихійною торгівлею з тротуарів біля ринків

30 July 2020, 10:05

Мер Житомира Сергій Сухомлин пообіцяв створити комісію, яка має щоденними перевірками ліквідувати стихійну торгівлю біля міських ринків.

Таку обіцянку мер дав на сесії міської ради 30 липня після виступу депутатки Любові Цимбалюк та представника підприємців.

«Ситуація з коронавірусом у світі не стає кращою. І сьогодні не найкращий час, щоб торгувати з тротуарів, можливо, треба договоритися з ринками, щоб вони пускали людей торгувати трохи дешевше. Але на сьогодні торгівля з тротуарів – це перебір», - сказала Любов Цимбалюк.

Представник організації підприємців «Відсіч» Сергій Зайцев, якому передала слово Любов Цимбалюк, зауважив, що з тротуарів торгують переважно «перекупники», їхній товар не дешевший, але за місця на ринку вони не платять.

Заступник мера Сергій Кондратюк підтвердив наявність озвученої проблеми.

«Дійсно проблема ця існує, у нас створена комісія, яка у вівторок і четвер виїжджає на всі об’єкти в місті Житомирі і перевіряє, сьогодні вона працює на ринку «Сімейному», - повідомив Сергій Кондратюк.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що перевірки два дні на тиждень неефективні й пообіцяв створити ще одну комісію.

«Завтра буде розпорядження, створюємо комісію, залучаємо туди підприємців – платників податків, щоб вони теж контролювали ситуацію, і будемо проводити перевірки не два рази на тиждень, а щоденно, поки не наведемо порядок», - пообіцяв Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, протоколи за несанкціоновану торгівлю складає муніципальна інспекція.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2016 року Житомирська міська влада після численних скарг житомирян активізувала боротьбу з торгівлею на тротуарах біля ринків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: торгівля ринок торгівля з тротуарів несанкціонована торгівля муніципальна інспекція  
Матеріали по темі