Здоров'я

​ЦГЗ оновив карту поширення коронавірусу: у Житомирській області два міста та чотири райони потрапили до «жовтої зони»

7 August 2020, 13:59

Два міста та чотири райони Житомирської області потрапили до жовтої зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Про це свідчать дані оновленої 7 серпня карти Центру громадського здоров’я України з візуалізації епідемічних показників на рівні районів та міст обласного значення.

За даними цієї інтерактивної карти, до жовтої зони потрапили міста Житомирі і Бердичів, а також чотири райони – Любарський, Романівський, Пулинський та Житомирський. Решта міст та районів області – «зелені».

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні усі регіони в залежності від епідеміологічної ситуації поділили на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону, при цьому для кожної зони діють окремі обмеження. Тоді до жовтої зони потрапили міста Житомир, Бердичів, Малин, Новоград-Волинський та Любарський, Романівський, Пулинський, Черняхівський райони.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 22 травня 2020 року запровадили другий етап виходу з карантину й почався так званий «адаптивний» карантин, під час якого епідемічну ситуацію в регіонах відстежують за трьома ознаками. Через зростання кількості хворих 17 червня Кабмін продовжив дію карантинних обмежень до 31 липня 2020 року. 22 липня Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня 2020 року, ввівши чотири рівні епідемічної небезпеки.

28 липня на міськвиконкомі у Житомирі скоригувала рішення щодо карантинних обмежень з урахування постанови Уряду щодо «кольорових» рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карта зони  
Матеріали по темі