Місто

Голова правління компанії «Рудь» розповів про новий годинник на Соборній площі та про внесок підприємства в поліпшення життя житомирян

14 August 2020, 15:56

Міський годинник на Соборній площі вже багато років поспіль житомиряни називають «годинником Рудь». Нещодавно годинник отримав нове життя на сучасних екранах зі світлодіодами.

Про історію годинника на Соборній площі у Житомирі та про внесок підприємства в поліпшення життя житомирян розповів голова правління АТ «Житомирський маслозавод» (компанії «Рудь») Петро Рудь.

«Старий годинник було розроблено і встановлено заводом «Електровимірювач» у 1986 році. Табло працювало на лампах розжарювання потужністю 100 Вт, а управління здійснювалось релейною схемою. Щомісячне споживання електроенергії становило 8-10 тисяч кВт/год. Крім часу і температури годинник показував рівень радіації у мілірентгенах. Думаю багато житомирян пам’ятають, що у сонячну погоду погано було видно час і температуру. Це специфіка ламп розжарювання. Лампи мали короткий строк служби (через постійне перемикання), і щомісячно доводилось замінювати близько 100 ламп», - розповів Петро Рудь

У 2003 році АТ «Житомирський маслозавод» встановив рекламну конструкцію (куб) та прийняв рішення, що всі витрати по утриманню конструкції підприємство бере на себе. Саме з цього року компанія «Рудь» опікується цим годинником.

«У 2010 році ми вже оновлювали годинник - він став працювати на світлодіодних індикаторах. Після введення в експлуатацію споживання електроенергії становило вже 600-800 кВт/год, що дало економію у 10-12 разів. Окрім того, значно покращилась видимість інформації на годиннику навіть у сонячну погоду. Точність часу контролювалась за допомогою модуля GPRS», - розповів голова правління АТ «Житомирський маслозавод».

За його словами, у цьому році годинник на Соборній площі зазнав кардинальних змін: відтепер там встановили сучасні LED-екрани.

«Декілька днів тому було встановлено сучасні LED-екрани. Вони мають хороші технічні характеристики: висока яскравість і контрастність, безшовне стикування модулів і рівномірність світіння екранної поверхні, широкий кут огляду. Кожен екран має свій датчик освітленості, за рахунок чого змінюється інтенсивність підсвітки, що значно економить електроенергію. Якщо раніше на годиннику використовувалось лише три кольори, то зараз маємо 16 мільйонів кольорів. Зараз значно розширились можливості використання годинника – на ньому може відображатись будь-яка інформація. Встановлені екрани відповідають високим вимогам до якості зображення і надійності роботи», - розповів Петро Рудь.

Він також додав, що точність часу і температури контролюється за допомогою мережі Інтернет.

АТ «Житомирський маслозавод» постійно розвивається та реалізує проєкти в спортивній, культурній, освітній, духовній сферах, а голова правління компанії як депутат міської ради приймає активну участь в поліпшенні інфраструктури Житомира. Багато житомирян та представників інших областей України, зарубіжних гостей бачили результати реконструкції Житомирського маслозаводу під час екскурсій.

«Після комплексної реконструкції ми започаткували корпоративні екскурсії. Протягом 2018 року було проведено 623 екскурсії, а це більше 18 тисяч відвідувачів. В 2020 році підприємство відвідало більше 16 тисяч людей та проведено більше 646 екскурсій. Студентство та школярі з різних регіонів України, представники організацій - житомиряни та гості міста, посли різних країн, візитери з зарубіжжя мали можливість дізнатися секрети виготовлення морозива №1 в Україні та досхочу насолодитися морозивом, дізнатись як підприємство стало найбільшим національним виробником морозива», - розповів Петро Рудь.

Сьогодні компанія «Рудь» є лідером ринку морозива в Україні. Було докладено багато зусиль, щоб отримати лідерство, але потрібно постійно працювати для утримання цієї позиції. Тож підприємство знаходиться в невпинному пошуку, що дозволяє розвиватись.

Петро Рудь також висловив свою вдячність за довіру та отриману від виконавчого комітету Житомирської міськради подяку за підтримку соціально незахищених верств населення.

«Щиро дякую. Приємно, що нам довіряють, а слова вдячності надихають і дають сили рухатись вперед, шукати необхідні ресурси. Сьогодні склалася безпрецедентна ситуація, яка вимагає підтримки та дій не лише від держави, але і від бізнесу. Підприємці повинні відчувати свою соціальну відповідальність. Щодня приходить багато запитів про допомогу - це десятки листів від організацій та окремих осіб. Прохання різні, потреби різні, тож намагаємось допомогти якомога більшій кількості людей. Більша частина цільової допомоги компанії «Рудь» надається у вигляді фінансової допомоги, але вагому частку благодійної допомоги також складають внески продукцією та послугами. Особлива увага приділяється дітворі, пенсіонерам та допомозі нашим воїнам в АТО, також виділяються кошти для їх подальшої реабілітації», - розповів Петро Рудь.

Окрім того, цієї весни компанія «Рудь» передала сучасний апарат штучної вентиляції легень S 1100 Обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського для порятунку хворих житомирян. Також більше 2000 спеціальних комбінезонів надано лікувальним установам міста та району.

АТ «Житомирський маслозавод» є одним з найбільших платників податків в Житомирській області та підприємств-благодійників. За 2019 рік підприємство сплатило близько 183 млн грн податків та зборів. Компанія постійно створює робочі місця, своєчасно виплачує заробітну плату своїм працівникам.

«Я, як бізнесмен, - за прозорий бізнес, чесну сплату податків, офіційну зарплату, розвиток підприємств та місцевої інфраструктури, поліпшення життєвого рівня людей», - додав Петро Рудь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рудь Житомирський маслозавод  
Матеріали по темі