Економіка

У селищі Житомирського району комунальне підприємство зобов’язали повернути людям зайво нарахованих 65 тис. грн за тепло і воду

26 August 2020, 15:38

У селищі міського типу в Житомирському районі комунальне підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення і водопостачання, завищувало тарифи. КП отримало припис та має зробити перерахунки, повернувши жителям селища зайво нарахованих 65,8 тис. грн.

Про це 21 серпня повідомила пресслужба головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Так, в червні 2020 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області на підставі звернень споживачів, здійснено два позапланові заходи (перевірки) державного нагляду (контролю) комунального підприємства селища міського типу Житомирського району, що надає комунальні послуги з постачання теплової енергії, водопостачання та водовідведення. Під час проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) встановлено, що діючі тарифи на комунальні послуги не відповідають вимогам діючих порядків щодо формування тарифів на комунальні послуги, як наслідок споживачам при нарахуванні плати за комунальні послуги суб’єктом господарювання завищено тарифи:
– на 9,41грн. за 1 Гкал за постачання теплової енергії
– на 0,12грн. за 1 м3 за водопостачання
– на 0,08грн. за 1 м3 за водовідведення», – йдеться у повідомленні.

За результатами проведених заходів державного нагляду (контролю) фахівці сектору контролю за регульованими цінами головного управляння Держпродспоживслужби в Житомирській області склали акти перевірок, на підставі яких надали приписи щодо усунення порушень порядку формування державних регульованих цін/тарифів, яким суб’єкта господарювання зобов’язано повернути споживачам необґрунтовано нараховану плату за комунальні послуги шляхом здійснення перерахунків.

«Погодившись з результатами позапланових заходів (перевірок), суб’єктом господарювання було прийнято рішення про виконання вимог приписів головного управління та здійснено перерахунки споживачам з метою повернення зайво нарахованої плати на загальну суму 65796,87 грн ( з них за послугу з постачання теплової енергії – 33881,31 грн та водопостачання і водовідведення – 31915,56грн), – інформують у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, 25 лютого 2020 року пресслужба головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області повідомляла, що у місті Бердичів підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення, завищувало тариф. Тож суб’єкта господарювання зобов’язали повернути містянам 1,22 млн грн зайво нарахованої плати.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2019 року пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області інформувала, що комунальне підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення жителям смт Озерне Житомирського району, завищувало тарифи. Підприємству було надало припис, на виконання якого суб’єкт господарювання повернув споживачам зайво нараховану плату за послугу централізованого опалення в сумі 232,1 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба споживач перерахунок тариф комунальні послуги  
Матеріали по темі