Суспільство

​У Житомирі відбувся щорічний освітньо-комунікативний хаб

28 August 2020, 18:01

У державному університеті Житомирська політехніка відбувся освітньо-комунікативний хаб, на якому обговорювали пріоритетні напрямки майбутнього навчального року в умовах пандемії.

Щорічне серпневе освітянське зібрання розпочалося з розмови з обласною владою та нагородження освітян. Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко зазначив, що діти мають отримати якісну освіту попри виклики сьогодення.

«Ми закінчили минулий навчальний рік в режимі онлайн, успішно закінчили, провели успішно ЗНО з дотриманням всіх вимог, які були. Зараз будемо намагатися максимально убезпечити дітей від хвороби, яка існує у нас у державі, на Житомирщині, у Житомирі безпосередньо. Нові реалії та нові виклики. Дякую освітянам, що вони перелаштувалися і роблять максимально все, щоб діти отримали освіту у повному обсязі, не дивлячись на нові виклики нашого часу», - говорить голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Ректор «Житомирської політехніки» запевнив: університети готові до «офлайн» навчання.

«Хочу наголосити, що всі університети та заклади вищої освіти готові до початку нового навчального року. Університети закупили всі необхідні засоби захисту, дезінфікуючі засоби задля того, щоб розпочати навчальний процес. Дуже приємно, що ми напрацювали багато ресурсів, які дозволяють, якщо виникне потреба, перейти працювати в «онлайн» режим і проводити дистанційне навчання, заклади вищої освіти готові до такого розвитку подій. Крім того, ми готові підтримати заклади середньої освіти області, завдяки нашим напрацюванням, які ми зробили спільно з обласною державною адміністрацією та управлінням освіти і науки України», - сказав ректор Державного університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов.

На освітньо-комунікативному хабі підняли й питання післядипломної педагогічної освіти.

«Підвищення кваліфікації зараз, відповідно до Закону «Про освіту», належить до неформальної освіти. Якщо всі формули, починаючи від дошкілля та до вищої освіти, починаючи з 1 вересня йдуть в класи та аудиторії, то педагогічні працівники продовжать підвищувати кваліфікацію, як це було в березні місяці - онлайн. Наш інститут готовий до цього, ми одні з п'яти інститутів в Україні, які буквально з березня включилися в процес дистанційного підвищення кваліфікації. Зараз у нас створюється десять електронних кабінетів, де в онлайн режимі, відповідно, в синхронному форматі ми будемо працювати з педагогічними працівниками області», - каже директор Житомирського інституту післядипломної педагогічної освіти Житомирської обласної ради Ігор Смагін.

В освітньо-комунікативному хабі взяли участь освітяни з різних куточків області, які долучилися до обговорення в «онлайн» режимі.

«Програмою нашого сьогоднішнього інноваційного освітнього хабу передбачено три інформаційних канали. Перший - це «Запитай у влади», ми з'ясували з владою, як вони бачать початок навчального року, які можуть виникнути ризики та виклики. Зараз буде основна теоретична дискусія, друга панель – «Освіта Житомирщини в умовах пандемії», де визначатимуться пріоритетні напрями. Всі інші локації будуть розподілені по всій області і тут працюють вчителі, керівники інклюзивних ресурсних центрів, батьки, керівники місцевих органів управління освітою, директори шкіл, тобто всі категорії будуть залучені», - зазначила заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Віра Рогова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирська політехніка освіта вуз хаб  
Матеріали по темі