Політика

Лідер «Партії розвитку громад» Матвій Хренов: Розвиток ОСББ вважаю одним із пріоритетів для нашого міста

8 September 2020, 13:55

Розвиток ОСББ – один із пріоритетних для нашого міста. Проте останнім часом очільники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків практично не відчувають підтримки з боку влади.

Про основні проблеми, з якими вони стикаються зараз, і шляхи вирішення лідер Партії розвитку громад Матвій Хренов поговорив з головами успішних ОСББ Житомира Валентином Рибачуком та Оленою Кучерук.

За словами керівника ОСББ «Київська, 47» Валентина Рибачука, будинок, у якому він живе 55 років, був у дуже занедбаному стані, але за 3 роки їм вдалося повністю замінити внутрішньобудинкові мережі, облаштувати двір, встановити камери та відремонтувати аварійний дах.

«Коли в 2016 році ВЖРЕПи розформовували, постало питання, як ми будемо управляти своїм будинком. Ми самоорганізувалися і створили ОСББ. Помаленьку почали працювати. Завдяки тим програмам, що діють для ОСББ, за цей час ми замінили повністю електромережу, встановили у під’їздах енергозберігаючі вікна, індивідуальний тепловий пункт. Одразу ж в зимовий період у нас пішла колосальна економія. ІТП нам обійшовся в 560 тисяч гривень, але по закінченню опалювального сезону наші жителі в своїх кишенях залишили 380 тисяч гривень», – розповідає Валентин.

Усі ці ремонти обійшлися у 3 мільйони гривень. У планах – за підтримки фонду енергоефективності повністю утеплити будинок. Та Валентин Рибачук побоюється, що без підтримки місцевої влади зробити це буде дуже важко.

«У 2016 році ми взяли кредит, нам допомогла обласна рада, міська рада. Тоді діяли багато програм з підтримки ОСББ. Зараз ці програми відсуваються на другий план, а потрібно навпаки. Я вважаю, що відновлення житлового фонду має бути пріоритетом для міста», – говорить голова ОСББ.

Подробиці дивіться у відео:


Пресслужба «Партії розвитку громад»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори політика "Партія розвитку громад" Хренов  
Матеріали по темі