Місто

На День Житомира планували витратити більш ніж мільйон гривень, але їх направили на боротьбу з коронавірусом, - Сухомлин

9 September 2020, 18:48

Цього року на День міста планували витратити більше мільйона гривень, але ці кошти направили на боротьбу з коронавірусом. Натомість День житомирян обійшовся набагато дешевше.

Про це 9 вересня повідомив мер Сергій Сухомлин під час відповіді на запитання житомирян про те, що День міста скасували, але чомусь вирішили провести День житомирян.

«Ми скасували День міста, тому що карантин. І нам потрібні були кошти, а це більша мільйона гривень, і ці кошти ми направили у фонд по боротьбі з COVID. За ці кошти, в тому числі були виплати й медичним працівникам у перший період, і закупівля систем захисту для лікарів. Тому тоді (в травні) скасували День міста, і, я вважаю, це було абсолютно правильне рішення. А «День житомирян» - це трошки інший захід, і це не можна порівняти навіть по коштах, які планувалося на нього витратити, це на багато-багато менше. Все одно навіть у такій складній ситуації люди потребують свята. Але коли ми побачили, що йде погіршення ситуації в коронавірусом, то за декілька днів (до проведення) ми фактично відмінили всі масові заходи і не витрачали вже на це кошти. Ми скасували концерт, зони фуд-корту, щоб, з одного боку, не витрачати на це кошти, а з іншого – не наражати людей на небезпеку, бо свято святом, але якби це привело до того, що Житомир перейшов би в «червону» зону й закрилися б школи, то це набагато гірше, ніж коли школи працюють», - пояснив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 5 вересня на Михайлівській відсвяткували «День житомирян». Фоторепортаж зі святкування «Дня житомирян» дивіться тут. Святкування обійшлося міському бюджету в 235 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради змінили дату святкування Дня міста: замість другої суботи вересня свято тепер має відбуватися у третю суботу травня. В 2020 році вперше мало відбутися святкування Дня Житомира у травні, але плани зіпсував коронавірусний карантин, житомиряни також не підтримали пропозицію влади відзначити цього року День міста у вересні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста свято Сухомлин День житомирян 
Матеріали по темі