Місто

Мер прокоментував скарги житомиряни, які не можуть доїхати на роботу: в транспорті ТТУ вранці їде 14-16 тисяч пенсіонерів

9 September 2020, 19:13

Люди просять мера додати транспорту на Крошню, бо вранці є проблема доїхати з цього мікрорайону на роботу.

Про це йшлося 9 вересня під час онлайн-слікування мера Сергія Сухомлина з житомирянами.

«Є зараз проблема з тим, що комунальне підприємство виконуючи постанову Кабміну (щодо перевезення пасажирів в кількості сидячих місць – ред.), намагається працювати за правилами. І є дуже багато прикладів, коли приватні перевізники нехтують цими правилами. І, дійсно, люди не можуть виїхати. Ми зараз будемо робити звернення до наших поважних пенсіонерів, щоб вони все ж в ранішній час менше пересувалися містом і дали змогу людям, які працюють, їхати на роботу, а дітям – в школу, це дуже-дуже важливо. Ми зараз бачимо статистику по «Картці житомирянина»: кожен ранок в тролейбусах і комунальних автобусах пересувається 14-16 тисяч людей з «Карткою житомирянина», це пенсіонери. Я розумію, що дуже багато з них працюють, частині потрібно доїхати до лікаря, але ті, хто може на декілька годин пізніше виїхати, прохання виїхати пізніше», - закликав мер.

Він також повідомив, що в п’ятницю, 11 вересня, на лінію додатково вийдуть 11 нових тролейбусів, але на який маршрут – не уточнив.

Нагадаємо, наприкінці серпня житомиряни публікували відео та фото з чергами на зупинках громадського транспорту та жалілися, на те, що зранку неможливо вчасно дістатися на роботу з мікрорайонів Крошня та Богунія. Натомість заступник мера Олександр Шевчук запевняв, що ТТУ збільшить кількість тролейбусів на маршрутах напередодні 1 вересня.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2020 року Житомирський міськвиконком прийняв рішення про тимчасове скасування пільг у громадському транспорті, на безкоштовний проїзд мали право лише правоохоронці та військовослужбовці під час виконання службових обов’язків. 6 квітня у Житомирі, аби повністю не зупиняти роботу громадського транспорту на час карантину, було прийняте рішення про перевезення людей лише за спецперепустками. 8 травня виконком дозволив возити пасажирів у міському транспорті без перепусток, але з певними обмеженнями: лише у вихідні та з 10 до 16 години у будні. З 1 серпня спецперепустки для проїзду в транспорті скасували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт Крошня пенсіонер Сухомлин тролейбус  
Матеріали по темі