Суспільство

У Мінсоцполітики назвали магазини та адреси сайтів, де можна отоварити картку «Пакунок малюка»

28 September 2020, 10:45

З 1 вересня 2020 року Мінсоцполітики розпочало реалізацію пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744. Станом на 25 вересня 13 тисячам осіб вже перераховано кошти грошової компенсації на суму 67 млн гривень. Батьки, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі товари в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проєкту.

Про це 25 вересня повідомила пресслужба Мінсоцполітики.

«Наразі до пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” приєднались 150 закладів торгівлі (ретейлерів), у тому числі інтернет-магазини. Реєстр закладів торгівлі налічує 1108 торгових точок, з яких 15 – інтернет-магазини», – йдеться у повідомленні.

У реєстрі закладів торгівлі названі наземні торгові точки, що долучилися до проєкту. У деяких населених пунктах Житомирської області отоварити соціальну картку можна в лінії магазинів EVA.

Скріншот з сайту Мінсоцполітики

Також на сайті Мінсоцполітики поданий список інтернет-магазинів, де можна купувати товари для малюків за соціальною програмою:

• Інтернет-магазин від виробника ПП "Ярослав" yaroslav.ua

• Магазин "Кроха" kroha-shop.com.ua

• Kid's Republic kidr.com.ua

• Інтернет магазин "Роза" www.roseshop.com.ua

• Інтернет магазин "Баюшки-баю" baiushki-baiu.com

• ТМ Tunes (Тюнс) - одяг для новонароджених https://tunes.ua

• Дитячий одяг "МалойСтор" https://babyshops.com.ua

• Дитячий одяг від TM dexter's https://dexters.com.ua

• Homeline.ua www.homeline.ua (інтернет-магазин, бере участь у програмі, але розрахуватися карткою «Пакунок малюка» поки що неможливо)

• TK-Domtex.com.ua www.tk-domtex.com.ua (інтернет-магазин, бере участь у програмі, але розрахуватися карткою «Пакунок малюка» поки що неможливо)


Скріншот з сайту Мінсоцполітики

Дані про роздрібні торгівельні точки з Реєстру закладів торгівлі, що приєдналися до публічного договору про реалізацію пілотного проекту, за посиланням

Відеосюжет про те, що входило у «пакунок малюка», який видавали новонародженим в житомирському пологовому будинку в лютому 2020, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 29 липня 2020 року Уряд підтримав пілотний проєкт Мінсоцполітики, відповідно до якого замість «пакунка малюка» батьки зможуть отримати виплату у розмірі 5 тисяч гривень. Гроші батьки зможуть витратити лише на дитячі товари і тільки у конкретних магазинах. Станом на 28 серпня у пологових будинках Житомира «бебі-боксів» уже не було у наявності, тож, оскільки програма компенсації ще не діяла, породіллям видавали довідки для подальшого оформлення цієї соцдопомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пакунок малюка "бебі-бокс" Мінсоцполітики  
Матеріали по темі