Місто

Депутати вирішили провести капремонт всередині старого корпусу житомирської гімназії №23, орієнтовна вартість – 15 млн грн

28 September 2020, 16:55

На сесії Житомирської міської ради 28 вересня депутати вирішили капітально відремонтувати будівлю старого корпусу гуманітарної гімназії № 23. За словами начальника управління капітального будівництва В’ячеслава Глазунова, орієнтовна вартість ремонту – 15 млн грн.

Він пояснив, що раніше депутати виділили 1,5 млн грн на заміну поперечних балок аварійної будівлі, але під час ремонту виявилося, що потрібно провести додаткові роботи.

«Шановні депутати, шановна Наталіє Михайлівно, пам’ятаєте, ви нам виділили 1,5 мільйона на ремонт. Було оголошено тендер, проведено демонтажні роботи, у ході яких виявилося, що є додаткові види робіт. Орієнтовний кошторис – 15 млн гривень. Сюди, в ці роботи, входять: опалення, освітлення, пожежна сигналізація, внутрішнє оздоблення першого та другого поверхів, вентиляція, водопровід та каналізування», – каже начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.


Після озвученої інформації у деяких депутатів виникло запитання, чи взагалі доцільно ремонтувати старий корпус гімназії або ж його краще знести.

«А вам не здається, що дешевше побудувати новий об’єкт на цьому місці, дивлячись на цей жахливий стан приміщення і зсередини, і зовні? Який стан фасаду, чи досліджувалося, це питання?», – питає депутат Житомирської міської ради Роман Гуртовенко.

«Досліджувалося, є висновок, що будівля була визнана аварійною. Для її повного капітального ремонту потрібно 50 млн. Сесією міської ради було винесено кошти на ПКД на будівництво нового корпусу з іншої сторони, поки що проєкт розроблений, чекаємо кошти від держави на новий корпус», – відповів начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Депутат та радник Житомирської міської ради Олександр Черняхович зауважив, що ця будівля є пам’яткою архітектури, тому зносити її не можна.

«Ми досліджували це питання з вами разом ще пів року тому. Це культурна пам’ятка міста Житомира, тому у будь-якому випадку потрібна реконструкція. А те, що там зараз можна зробити школу, то, я вважаю, її потрібно там робити, але виділяти кошти потрібно на ремонт її всередині. Коли робився проєкт, і підійшли будівельники до цієї роботи, зробили увесь демонтаж, зараз ми там вже бачимо, що там потрібно робити і проєктувати, тому що цей дах рухнув тільки на другому поверсі, і в тому проєкті був тільки другий поверх, а зараз потрібно зробити всі інші роботи», – додав депутат Житомирської міської ради Олександр Черняхович.

Врешті, 27 із 29 присутніх депутатів підтримали пропозицію відремонтувати старий корпус гімназії № 23.

Нагадаємо, 11 листопада 2019 року у Житомирі в приватного університету «Україна» забирали орендоване приміщення на Великій Бердичівській, 52, яке знову потрібне школі. 19 грудня 2019 року у Житомирській міській раді відповіли на петицію щодо приміщення, з якого виселяють приватний університет «Україна»: воно необхідне для тимчасової організації освітнього процесу Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23 ім. М.Й.Очерета.

Проте деякі батьки учнів житомирської гімназії №23 виступали проти «переселення» дітей в корпус школи №33, влада ж переконувала, що це єдиний варіант.

28 серпня 2020 року департамент освіти та дирекція житомирської гімназії №23 показали приміщення, куди переїдуть молодші класи.

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2019 року в Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 імені М.Очерета в одному з класів обвалилася стеля. 7 лютого мер створив робочу групу, яка підтримала пропозицію будівництва нового корпусу для гімназії № 23. 30 липня мер Сергій Сухомлин висловлював сподівання, що роботи по будівництву нового корпусу гімназії №23 почнуться в другій половині вересня. 17 вересня на сесії міської ради депутати затвердили суму, необхідну на будівництво нового навчального корпусу гімназії №23 (в т.ч. виготовлення ПКД) – 103 млн 323 тис. 412 грн.

7 лютого 2020 року на сесії міської ради вирішили почати реконструкцію старого корпусу гуманітарної гімназії №23 – виділили 100 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації та визначили орієнтовний обсяг фінансування капітального ремонту перекриття будівлі старого корпусу міської гуманітарної гімназії №23 ім.М.Й.Очерета на вул. Лятошинського, 14 в сумі 1 млн 684 тис. грн. Для початку ремонту перекриття будівлі старого корпусу гімназії №23 збиралися виділити 1,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія №23 навчання корпус ремонт реконструкція сесія міськрада  
Матеріали по темі