Події

Житомирська прокуратура скерувала до суду справу щодо поліцейського, який сів п’яним за кермо і спричинив ДТП з чотирма загиблими

2 October 2020, 12:07

У Житомирській області судитимуть поліцейського, обвинуваченого у скоєнні смертельної ДТП: керуючи автомобілем Mitsubishi Lancer, нетверезий правоохоронець в’їхав у Daewoo. В результаті зіткнення загинули троє дорослих і маленька дитина.

Про скерування до суду обвинувального акту щодо цієї справи 2 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирська обласна прокуратура, у межах процесуального керівництва, затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння дорожньо-транспортної події, що призвела до загибелі чотирьох осіб в Овруцькому районі. Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 286 КК України скеровано до Овруцького районного суду для розгляду по суті», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадують обставини трагічної події: трагічна подія сталася у понеділок, після святкового дня, у червні цього року, на автомобільній дорозі сполученням Овруч – Словечне, поблизу с. Скребеличі Овруцького району.

За даними слідства, інспектор слідчого відділення по затриманих одного з територіальних відділень поліції, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись за кермом автомобіля Mitsubishi Lancer із другорядної дороги, порушив правила дорожнього руху та не надав переваги автомобілю «ЗАЗ ДЕО», який рухався по головній дорозі.

«Скоєна обвинуваченим дорожньо-транспортна подія призвела до загибелі водія автомобіля ЗАЗ Daewoo, 1996 року народження, та трьох пасажирів цього авто, серед яких була і дитина, що не досягла дворічного віку. Ще одна пасажирка цього автомобіля, 2000 року народження, матір загиблої дитини одержала травми», – нагадують у прокуратурі наслідки ДТП.

Досудове розслідування проводило територіальне управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницькому.

ДБР пише, що п’яний водій Mitsubishi перевищив швидкість.

«Слідством встановлено, що 8 червня 2020 року близько 10 ранку поблизу села Скребеличі Овруцького району правоохоронець, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння за кермом автомобіля Mitsubishi Lancer, перевищив допустиму швидкість та не надав переваги у русі автомобілю ЗАЗ Daewoo, яким керував майстер лісу ДП «Овруцький лісгосп», чим скоїв зіткнення транспортних засобів», – інформує ДБР.

Згідно з висновком судово-токсикологічної експертизи, у крові обвинуваченого було виявлено алкоголь у концентрації 1,06 проміле. Окрім того, встановлено, що правоохоронець рухався зі швидкістю не менше ніж 93 км/год.

У результаті ДТП, загинули 24-річний водій автомобілю ЗАЗ Daewoo і три пасажира, а саме 1,9-річна дівчинка та дві жінки. Ще одна 20-річна пасажирка ЗАЗу була госпіталізована до місцевої лікарні з легкими тілесними ушкодженнями, які спричинили короткочасний розлад здоров'я.

Водій Mitsubishi Lancer також був госпіталізований до місцевої лікарні, а згодом затриманий слідчими ДБР в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Таким чином, колишній інспектор обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст 286 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 8 червня 2020 року в Овруцькому районі Житомирської області зіткнулися Mitsubishi та Daewoo: загинули троє дорослих і дитина, якій було 1 рік 9 місяців. За кермом Mitsubishi перебував інспектор слідчого відділення Лугинського відділення поліції. 11 червня водія Mitsubishi Lancer, підозрюваного у скоєнні дорожньо-транспортної події з чотирма загиблими, взяли під варту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія Овруцький район поліцейський прокуратура суд обвинувальний акт  
Матеріали по темі