Події

У селі Житомирської області мисливця звинувачують у вбивстві кота, чоловік своєї вини не визнає

5 October 2020, 09:48

У селі Біла Криниця Радомишльського району Житомирської області мисливець жорстоко вбив домашнього кота: бив об паркан, а потім тварину розірвали розлючені пси.

Про це йдеться в сюжеті «ТСН. Тиждень».


Відео ТСН

«Жорстоке вбивство кота у селі Біла Криниця Житомирської області п'яними мисливцями збурило соцмережі. Поліція втрутилася тільки після запиту ТСН. Але шкуродеру з рушницею інкримінують лише адміністративне правопорушення», – розповідає журналіст ТСН.

Власницю кота звати Яна Старжинська, і її пост зібрав тисячі поширень та обурених коментарів.

Село Біла Криниця зусібіч оточене лісом. Троє мисливців пізнього вересневого дня поверталися з полювання додому. На вулиці біля своїх воріт очікував на хазяйку прямовухий британець кіт Том. Зазвичай, породистий кіт ніколи не вибігав на вулицю. Але саме того вечора він вискочив зустрічати з роботи свою господарку. Першими прийшли мисливці.

Один із тих мисливців Сергій Куцько, за словами Яни, нібито взяв в руки кота і бив ним об паркан, також бив ногами.

На ґвалт вибіг старший брат господарки кота.

Йому чоловіки пригрозили незачехленними рушницями. На останок покаліченого Тома розірвали навпіл розлючені мисливські пси.

Сергій Куцько все заперечує. Нібито тому, що передбачливо забрав з місця злочину всі останки тварини.

«Це наклеп, я навіть на нього не реагую, тому що в них доказів немає, що я його убивав, і кончав, і тому подібне», – каже чоловік.

Зранку після трагедії з котом Яна написала заяву в поліцію.

«Поліція поки що не реагує. То вони у відпустці, то вони зайняті, сказали, що цього тижня мені зателефонують. Вже третій тиждень пішов», – каже жінка.

Вона зазначає, що більше користі було від розголосу в соцмережах.

ТСН звернулася до поліції.

«У нього (Сергія Куцька – ТСН) вже були приводи даже в поліцію. Поліція виїжджала. Якби там і забирала рушницю, штрафували його. За собак», – повідомив Білокриницький селищний голова Олег Генюта.

«Я сам мисливець. Якщо моя собака відслужила, то я тоді, звичайно, прибираю. Я не розумію, в чому тут злочин», – каже Сергій Куцько.

До певного моменту підозрюваний Куцько геть відкидав свою участь у долі зниклого кота Тома.

За три тижні після заяви Яни і вже за годину після запиту ТСН до Нацполіції у Білій Криниці працювала слідча бригада.

«Було опитано учасників конфлікту з обох сторін, і заявницю, яка вказувала на жорстоке поводження з твариною, і її односельців, які причетні до того, що тварина загинула», – повідомила речниця ГУ Нацполіції Житомирщини Алла Ващенко.

Отже, Куцько все ж таки знав, куди подівся кіт. Та убив його буцімто лише собака.

«Чоловіка, власника собаки, запрошено до відділення поліції для встановлення усіх обставин. В його діях попередньо вбачаються ознаки адміністративного правопорушення», – додала речниця ГУ Нацполіції Житомирщини.

«У 2013 році в Україні було ратифіковано Європейську конвенцію про захист домашніх тварин. Але у Законі досі не закріплені наріжні питання, які є нормою у цивілізованому світі. Лише цієї зими народні депутати підтримали відповідний законопроєкт № 2351 щодо захисту тварин від жорстокого поводження, але через поправки він все ще не набув чинності», – зазначає кореспондент ТСН.

Сергій Куцько відбувся незначним переляком і можливим штрафом за адміністративне правопорушення.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2020 року житомиряни у соцмережах писали, що голова ОСББ Ціолковського, 7 побила кота. У тварини діагностували перелом лапи. Очевидці написали заяву до поліції. Голова ОСББ запевняла, що кота викинула на вулицю з підвалу, але не била.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кіт тварина жорстоке поводження Радомишльський район Біла Криниця  
Матеріали по темі