Здоров'я

В Житомирській обласній дитячій лікарні з'явився сучасний комп’ютерний томограф від уряду Японії

7 October 2020, 16:54

У Житомирській обласній дитячій клінічній лікарні з'явився сучасний комп’ютерний томограф, отриманий в рамках технічної грантової допомоги між урядами України та Японії.

Про це 7 жовтня повідомила пресслужба обласної ради.

«Такий апарат є вкрай необхідний для дитячої клінічної лікарні. Зміцнення матеріально-технічної бази комунальних закладів охорони здоров’я є пріоритетом в роботі обласної ради. Заклади мають відповідати відповідним вимогам та критеріям, тому надалі обласна рада буде продовжувати виділяти кошти на комунальні заклади медичної сфери. Адже той, хто інвестує в охорону здоров’я, інвестує в генофонд нації», - сказав голова обласної ради Володимир Ширма..

Дане високотехнологічне діагностичне обладнання в умовах медичної реформи забезпечить вимоги протоколів обстеження хворих дітей та виявлення хвороб на ранніх стадіях і суттєво знизить фінансове навантаження на заклад і пацієнта.

Також, завдяки спільним зусиллям депутатського корпусу та обласної державної адміністрації у поточному році було проведено капітальний ремонт приміщень КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» на загальну суму 5,5 млн гривень.

Довідка облради: КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» є єдиним дитячим багатопрофільним спеціалізованим закладом охорони здоров’я в Житомирській області, що надає повний перелік лікувально-діагностичних послуг дітям за двадцяти семи профілями, в умовах консультативної поліклініки, цілодобового стаціонару та спеціалізованого центру по наданню допомоги дітям з гострою травмою.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року медичне обладнання від уряду Японії вже було в Україні й голова облради говорив, що до кінця року комп’ютерний томограф має вже запрацювати.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 року у Житомирській райлікарні з’явився комп’ютерний томограф вартістю 12 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: томограф лікарня облрада Ширма  
Матеріали по темі