Події

Прокуратура наполягла, аби водієві, який втратив свідомість і скоїв смертельне ДТП в Народичах, суд призначив реальне покарання

21 October 2020, 13:36

Прокуратура Житомирщини в апеляційній інстанції довела необхідність суворішого вироку – позбавлення волі строком на 3 роки винуватцю смертельної ДТП, яке сталося у травні 2018 в Народичах.

Про це 21 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Апеляційну скаргу Житомирської обласної прокуратури на вирок суду першої інстанції стосовно водія, яким спричинено смертельну дорожньо-транспортну подію, як такий, що не є співмірним тяжкості скоєного ним злочину, Житомирський апеляційний суд визнав обґрунтованою», - йдеться у повідомленні.

Відтак, ухвалою суду апеляційної інстанції скасовано вирок Народицького районного суду щодо позбавлення волі винуватця ДТП строком на 5 років з іспитовим строком 3 роки та постановлено новий вирок із реальним терміном покаранням - позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Жителя смт Народичі, 1963 року народження, визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть однієї потерпілої та ще двом – тілесні ушкодження середньої тяжкості (ч. 2 ст. 286 КК України).

У прокуратурі нагадали, що дорожньо-транспортна подія була скоєна у травні 2018 року у Народичах. Приватний підприємець, тривалий час хворіючи на гіпертонічну хворобу ІІ ступеню, (хворі такої категорії, відповідно до Переліку захворювань, не допускаються до керування транспортними засобами категорії «В»), все ж сів за кермо авто, створивши загрозу безпеці дорожнього руху.

Зокрема, знехтувавши своїм хворобливим станом, під час керування авто короткочасно втратив свідомість та скоїв наїзд на трьох пішоходів, які рухалися у попутному напрямку. Унаслідок наїзду одна жінка загинула на місці ДТП, ще двоє травмовані.

З огляду на скоєння тяжкого злочину, прокуратура не погодилася із вироком суду першої інстанції, довівши в апеляційному суді необхідність застосування винуватцю смертельної ДТП суворішого вироку.

Нагадаємо, 1 лютого 2019 прокуратура повідомила, що за фактом смертельної ДТП у Народичах закінчили досудове розслідування: водію-гіпертоніку, який не мав права сідати за кермо, «світило» до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, фатальна ДТП сталася у Народичах 9 травня 2018 року. Водій автомобіля Toyota Cresta, 54-річний житель Одеси, не впорався з керуванням та збив пішоходів, які рухались по проїжджій частині дороги у попутному напрямку. У результаті ДТП травми отримали 38-річна та 18-річна місцеві жительки. Ще одна пішохід, 53-річна жінка, від отриманих травм загинула на місці події.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП Народичі вирок суд  
Матеріали по темі