Події

Суд взяв під нічний домашній арешт 43-річну житомирянку, яка організувала підвіз «виборців» до столиці для голосування

27 October 2020, 17:06

Столичні слідчі поліції повідомили 43-річній житомирянці про підозру у підкупі виборців. Суд обрав їй запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту.

Про це 27 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Йдеться організований підвіз громадян із Житомирської області до виборчих дільниць у Святошинському районі столиці. Факт був встановлений правоохоронцями у день голосування, 25 жовтня.

Зазначено, що слідчі за погодженням прокуратури перекваліфікували кримінальне провадження з частини 2-ї на ч. 4-ту ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України.

«В ході проведення першочергових слідчих дій поліцейські встановили, що затримана з липня підбирала громадян з числа мешканців Житомирської області для подальшої участі в голосуванні на місцевих виборах 25 жовтня у Києві. У день голосування у так званих «виборців» жінка зібрала копії паспортів та направилася з ними до столиці двома автобусами. Після голосування за «потрібного кандидата» та політичну силу, проголосувавшим обіцяли виплати по 1000 гривень», – інформують у поліції.

43-річній мешканці Житомира слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України, а суд обрав запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Триває досудове розслідування, в ході якого будуть встановлені усі особи, які причетні до даного злочину.

Нагадаємо, 25 жовтня близько 12:00 у Facebook радник міністра МВС Зорян Шкіряк повідомив, що співробітники Святошинського районного управління ГУНП у місті Києві виявили два автобуси з жителями Житомира та Житомирської області, які приїхали в столицю голосувати за певного кандидата.

Як повідомляв Житомир.info, 28 серпня 2020 року громадянська мережа ОПОРА інформувала про схему, яку в Житомирі організувала невідома група осіб: людям пропонували 200 грн за копію паспорта і коду, а 25 жовтня – 1000 грн за фото галочки в бюлетені за потрібного кандидата на посаду мера Києва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори голосування підкуп Київ поліція  
Матеріали по темі