Події

За вихідні поліція зафіксувала порушення карантину у всіх районах Житомирської області і виписала майже 100 протоколів

9 November 2020, 12:18

Житомирська область повністю увійшла у «червону» зону поширення захворюваності на COVID-19. Рейдові групи поліцейських працюють з жителями області, роз’яснюючи необхідність дотримання встановлених обмежень. Водночас як крайній аргумент правоохоронці оформлюють і адміністративні матеріали за порушення правил щодо карантину людей. 7-8 листопада поліцейські склали 98 протоколів за ст. 44-3 КУпАП.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Рейдові групи у складі поліцейських, представників Держпродслужби та юридичної підтримки органів місцевого самоврядування працюють на території усіх районів області. Їх завдання – попередження, виявлення та припинення фактів порушення правил карантину, оскільки ситуація із поширенням захворюваності на COVID-19 в регіоні залишається критичною», – зазначають у поліції.

Упродовж доби 7-8 листопада адміністративні порушення щодо правил карантину були зафіксовані у всіх районах області. Так, поліцейські Житомирського відділу оформили 8, Житомирського районного відділення – 13 матеріалів, по 6 порушень зафіксували поліцейські Бердичівського відділу та Радомишльського відділень, 5 – Баранівського, по 4 – Андрушівського та Романівського відділень, Новоград-Волинського відділу, по 3 – Брусилівського, Любарського, Овруцького та Хорошівського відділень.

Поліцейські продовжують профілактичні рейди із контролю за дотриманням встановлених правил карантину та нагадують, що станом на ранок 9 листопада на території області клінічно підтверджено 18970 випадків захворювання на коронавірус COVID-19, з них 308 летальних. За минулу добу на Житомирщині було зареєстровано 637 інфікувань – область знову опинилася серед лідерів за кількістю нових хворих після столиці та Харківської і Запорізької областей.

Нагадаємо, 9 листопада на майдані Корольова в Житомирі зібралося більше сотні людей з плакатами на захист малого бізнесу. Мітинг проходить у рамках всеукраїнської акції «Право на працю», яку організували представники руху «SaveФОП».

Як повідомляв Житомир.info, власники житомирських закладів харчування повідомляли, що поліція складає протоколи на тих, хто працює, за порушення карантинних обмежень. За добу 3 листопада 2020 року поліцейські оформили 69 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУАП за порушення правил щодо карантину людей, у тому числі – за порушення режиму роботи розважальних та торгівельних закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карантин рейд протокол поліція  
Матеріали по темі