Події

​Поблизу Житомира правоохоронці зупинили фури, які незаконно перевозили 22 тонни піску

12 November 2020, 13:30

Правоохоронці 10 листопада у Коростишівському та Житомирському районах затримали вантажні автомобілі з 22 тоннами нелегального піску.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Пізно увечері 10 листопада працівники Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції на ділянці автодороги Глибочиця – Клітчин – Станишівка зупинили автомобіль DAF під керуванням 33-річного житомирянина. У вантажному напівпричепі фури перевозилась близько 22 тонн піщаної суміші. Однак документів, які б підтверджували її походження та законність транспортування, у керманича не виявилось. Обставини події задокументували працівники слідчо-оперативної групи Житомирського районного відділення поліції. Вантажівку правоохоронці вилучили», – йдеться у повідомленні.

Близько 18 години 11 листопада поблизу с. Колодязьок інспектори сектору реагування Коростишівського відділу поліції зупинили для перевірки автомобілі МAN і DAF з напівпричепами. Під час огляду з’ясувалось, що транспортні засоби завантажені піском.

«У ході спілкування з поліцейськими 42-річний та 33-річний водії обох великоваговиків жодних дозвільних документів на вантаж не надали. Працівники слідчо-оперативної групи задокументували всі обставини події. Вантажівки поліцейські вилучили», – повідомляють у поліції.

Нині за обома вказаними фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) КК України, у рамках яких перевіряють походження та піску.

Законодавством подібні протиправні дії караються від штрафних санкцій до 2-річного позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 30 жовтня у Житомирській області поліцейські зупинили три вантажівки з краденим піском.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пісок вантажівка поліція  
Матеріали по темі