Суспільство

Поліція Житомирської області попередила про посилену увагу до використання людьми масок і дотримання дистанції

14 November 2020, 09:55

З початку пандемії поліцейські Житомирської області проводять роз’яснювальну роботу з громадянами щодо необхідності дотримання встановлених обмежувальних заходів для попередження масового поширення COVID-19. Водночас за цей період як крайній аргумент поліцейські склали 1790 адміністративних матеріалів за порушення правил карантину. Найбільше – в обласному центрі, де зафіксували 301 порушення.

Про це 14 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Рейдові групи поліції та інших відповідальних органів працюють в усіх районах області, перевіряючи дотримання власниками розважальних та торговельних закладів, а також водіями транспортних засобів встановлених обмежень щодо режиму діяльності. Продовжать вони свою роботу і цими вихідними», – йдеться у повідомленні.

У поліції попереджають: посилена увага буде і до використання громадянами засобів індивідуального захисту у закритих приміщеннях та публічних місцях, а також дотримання соціальної дистанції.

Загалом найбільше адміністративних порушень, передбачених ст. 44-3 КУАП, поліцейські зафіксували у таких містах та районах:
- Житомирі – 301 (УПП – 179, Житомирський ВП – 122);
- Коростенському – 131;
- Житомирському – 113;
- Бердичівському – 101;
- Баранівському – 78;
- Чуднівському – 77;
- Овруцькому – 72;
- Попільнянському – 71;
- Малинському – 67;
- Радомишльському – 64;
- Андрушівському – 61 та інших районах .

У ГУ Нацполіції у Житомирській області нагадують, що постановами Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 та від 11.11.2020 №1100 визначено низку обмежень щодо суспільної життєдіяльності з метою посилення протиепідемічних заходів через значне поширення хвороби COVID-19.

Також звертають увагу, що статтею 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУАП визначено, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року вперше в України вводять «карантин вихідного дня», який передбачає дозвіл на роботу лише продуктових магазинів, аптек, фінансових та медичних установ, пошти, АЗС та СТО. Втім житомирські підприємці вважають таке рішення незаконним та передали відповідне звернення в обласну адміністрацію. У суботу та неділю підприємці продовжуватимуть працювати у звичному режимі. А на позачерговому засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 13 листопада, зняли питання щодо введення карантину вихідного дня, оскільки постанову не опублікували в «Урядовому кур’єрі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 карантин поліція ГУНП протокол маска дистанція  
Матеріали по темі