Здоров'я

Результати експрес-діагностики на коронавірус в школах Житомира показали, що чверть працівників вже перехворіли

20 November 2020, 16:10

Результати тестування працівників загальноосвітніх закладів Житомира на COVID-19 показали, що 25% вже перехворіли та мають антитіла до коронавірусу.

Про результати експрес-діагностики швидкими тестами на наявність імуноглобуліну G і М на позачерговому засіданні міськвиконкому 20 листопада повідомила заступниця мера Марія Місюрова.

«Було протестовано 3593 людей – педагогів та технічних працівників. З них 24,7% мають імуноглобуліни G, які говорять про те, що людина перехворіла на COVID-19 або перенесла в легкій формі, безсимптомно і в неї вже є антитіла. За останніми науковими даними, імунітет (до коронавірусу) може зберігатися від 3 до 6 місяців. Тобто, ці працівники деякий час в безпеці і можуть надавати освітні послуги. Щодо працівників з позитивним імуноглобуліном М та позитивними імуноглобулінами G і М, то таких близько 10%. Вони повинні звернутися до своїх сімейних лікарів – при наявності симптомів, клінічної картини буде призначене ПЛР-дослідження. Тому ми їх скеровуємо до сімейних лікарів і до навчального процесу вони не допускаються», - сказала Марія Місюрова.

Вона також повідомила, що станом на ранок 20 листопада в Житомирі закриті на карантин десять класів в чотирьох закладах загальної середньої освіти, серед персоналу 49 підтверджених випадків COVID-19, серед учнів – п’ять. У дошкільних закладах на карантин закриті чотири групи, дітей з підтвердженим коронавірусом в дитсадках немає, серед персоналу – 23 людини.

Чи відновлювати навчання 5-11 класів з 23 листопада кожна школа буде вирішувати самостійно, детальніше читайте тут

Нагадаємо, 17 листопада Житомирська міська рада отримала 4000 тестів від благодійників для виявлення коронавірусної інфекції COVID-19 методом експрес-діагностики впродовж 15 хвилин. ІФА-тестів німецького виробництва надали СБУ, за 18 листопада в Житомирі почали тестування педагогів та працівників шкіл і за результатами будуть вирішувати, які заклади повністю відновлять навчання з 23 листопада.

Як повідомляв Житомир.info, з 2 листопада 2020 року Житомир потрапив до «червоної» зони поширення COVID-19 і після осінніх канікул старші класи місцевих шкіл перейшли на дистанційну форму навчання, а 1-4 класи продовжували відвідувати навчальні заклади. 10 листопада на позачерговій сесії міської ради говорили про доцільність припинити дистанційне навчання для учнів 5-11 класів й дозволи їм з 16 листопада відвідувати школу. На засіданні виконкому 13 листопада стало відомо, що працівників житомирських шкіл протестують на антитіла до COVID-19, а потім вирішуватимуть, чи відкривати навчальні заклади для всіх класів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком тест школа коронавірус Місюрова ІФА-тест антитіла  
Матеріали по темі