Суспільство

Після скарги споживачу з Житомира повернули 230 грн, зайво нарахованих за послугу з розподілу газу

27 November 2020, 12:40

У Житомирській області споживач звернувся до Держпродспоживслужби зі скаргою на неправильне нарахування плати за послугу з розподілу природного газу. Після скарг споживачу повернули 230 грн, зайво нарахованих за послугу.

Про це 27 листопада повідомила пресслужба головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«На звернення фізичної особи та за погодженням фахівцями Сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено позапланову перевірку щодо правильності застосування тарифів на послуги з розподілу природного газу, що надається оператором газорозподільних систем на території Житомирської області», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що протягом 2020 року тарифи на послугу з розподілу природного газу для Житомирської області встановлені Національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, а саме постановою за №3020 від 24.12.2019р. в розмірах:

- з 01.01.2020 року – 0,89грн. за куб.м. на місяць (без урахування ПДВ)

- з 01.07.2020 року – 0,99грн. за куб.м. на місяць (без урахування ПДВ).

«Під час перевірки фахівцями Головного управління було виявлено, що оператором ГРМ нарахування плати по особовому рахунку споживача за період з 01.01.2020р. по 01.09.2020р. здійснювався виходячи із замовленої потужності споживання природного газу в кількості 818,16 куб.м на рік. Разом з тим, (…) за підсумками газового року з 01.10.2018р. по 30.09.2019р. фактичне споживання природного газу по особовому рахунку споживача становить 503,52куб.м. Отже, в ході перевірки встановлено, що споживачу було завищено замовлену потужність споживання природного газу на 314,65 куб.м в рік або на 26,22 куб.м щомісячно протягом року», – пояснюють у Держпродспоживслужбі.

За результатами перевірки по особовому рахунку споживача, підприємство здійснило перерахунок, і споживачу повернули зайво нараховану плату в сумі 230,31 грн. Також було приведено обсяги замовленої потужності споживання природного газу до фактичних обсягів споживання.

У пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби Житомир.info уточнили, що споживач, якому повернули кошти, проживає в обласного центру.

Нагадаємо, 25 лютого 2020 року пресслужба головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області повідомляла, що у місті Бердичів підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення, завищувало тариф. Тож суб’єкта господарювання зобов’язали повернути містянам 1,22 млн грн зайво нарахованої плати.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2019 року пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області інформувала, що комунальне підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення жителям смт Озерне Житомирського району, завищувало тарифи. Підприємству було надало припис, на виконання якого суб’єкт господарювання повернув споживачам зайво нараховану плату за послугу централізованого опалення в сумі 232,1 тис. грн.

21 серпня 2020 року повідомлялося, що у селищі міського типу в Житомирському районі комунальне підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення і водопостачання, завищувало тарифи. КП отримало припис та має зробити перерахунки, повернувши жителям селища зайво нарахованих 65,8 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба споживач відшкодування газ  
Матеріали по темі