Влада

​Як депутати нової каденції голосували за секретаря Житомирської міської ради та заступників мера

3 December 2020, 16:44

На першій сесії Житомирської міської ради восьмого скликання 3 грудня депутати склали присягу та голосували за секретаря, заступників міського голови та членів виконкому. На засідання прийшли 39 із 42 депутатів. Зазначимо, що участь у голосуванні бере також міський голова.

На посаду секретаря міської ради було висунуто одного кандидата - депутата від партії «Слуга народу» Віктора Клімінського.

Голосували депутати в окремій кімнаті, а виходячи з неї опускали бюлетені в опломбовану скриньку.

Результати голосування озвучив голова лічильної комісії Юрій Мойсеєв.

«Відбулось таємне голосування за секретаря міської ради Клімінського Віктора Антоновича. 27 - рішення прийнято», - повідомив голова лічильної комісії.

Далі депутати розглянули питання про призначення заступників міського голови. Їх вирішили не змінювати, однак Світлана Ольшанська стала першим заступником.


Після засідання міський голова Сергій Сухомлин прокоментував призначення нового секретаря.

«Секретар міської ради завжди висувається від фракцій, які готові брати відповідальність за місто, бо дуже просто знаходитися в опозиції, критикувати і вирішувати якісь там питання, не брати активну участь у більшості, бо це складна робота. «Слуга Народу» - ця партія в Житомирській області показала найкращий результат і зараз нам в Україні, особливо в Житомирі, якщо ми кажемо про місто, місцеве самоврядування, політики немає. Нам потрібно вирішувати питання і каналізації, і потрібно вирішувати питання доріг, тому нам потрібна нормальна коаліція, хоча формально її немає, для того, щоб працювати над розвитком міста Житомир. Віктор Антонович - це досвідчена людина, яка пройшла шлях від майстра до директора великого підприємства, це людина, яка точно зможе зібрати депутатський корпус», - зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Я раніше не брав участі у роботі місцевого самоврядування, у мене це вперше. Амбіцій достатньо, роботи ще більше», - додав секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.

Фоторепортаж з першої сесії новообраної Житомирської міської ради дивіться тут.

Нагадаємо, на сесії депутати затвердили виконавчий комітет Житомирської міської ради восьмого скликання. Його чисельність не змінили, але нові члени є: перевізник та капелан.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами голосування 25 жовтня 2020 року міським головою залишається Сергій Сухомлин, який отримав 29,2 тис. голосів житомирян (51,4%), в міській раді будуть депутати від шести партій: лише 14 депутатів з 42 були представлені в міській раді попереднього скликання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія депутати міськрада секретар  
Матеріали по темі