Суспільство

​У столиці відкрили пам’ятник космонавту Леоніду Каденюку, який спорудили каменярі з Житомирської області

6 December 2020, 09:51

У 23-тю річницю повернення Леоніда Каденюка з космосу на Землю на шатлі «Колумбія» 5 грудня у Києві відкрили пам’ятник легендарному українському космонавту, Герою України Леоніду Каденюку.

Про це повідомляють на сайті Житомирської ОДА.

У відкритті взяв участь і президент України Володимир Зеленський.

«Як відомо, Глава держави ініціював пришвидшення створення пам’ятника першому українському космонавту, який пішов із життя в січні 2018 року. Оскільки на проведення робіт за державний кошт через бюрократичні процедури могли піти роки, було відкрито благодійний фонд, до якого могли долучитися всі охочі. Ескіз монумента обрала родина космонавта. Володимир Зеленський також зазначив, що з часів польоту Леоніда Каденюка в космос Україна не мала таких великих проривів у аерокосмічній галузі», – йдеться у повідомленні.

Автором скульптури є український художник-монументаліст, Народний художник України Анатолій Гайдамака, скульптор – рівнянин Володимир Шолудько виконав усі скульптурні роботи. Пам’ятник цілком виготовили із граніту, з Покостівського родовища, що знаходиться в Житомирському районі

Як повідомляв Житомир.info, каменярі з Житомирської області спорудили пам’ятник першому українському космонавту Леоніду Каденюку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граніт пам'ятник Каденюк каменярі  
Матеріали по темі