Здоров'я

У Житомирській області знизилась захворюваність на коронавірус, заповненість ліжок у лікарнях – 38%

7 December 2020, 11:26

У Житомирській області станом на ранок 7 грудня фіксують зниження рівня захворюваності на COVID-19. Зменшилась кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації. У лікарнях на стаціонарі перебувають 718 хворих, з низ 284 на кисневій підтримці та 20 на апаратах штучної вентиляції легень.

Про це 7 грудня під час онлайн брифінгу у Житомирській ОДА розповів директор департаменту охорони здоров’я Микола Суслик.

«У нас дійсно є зниження захворюваності і не тільки ми бачимо по цифрах, а й по викликах на екстрену медичну допомогу, зменшилась кількість госпіталізацій, зменшилась кількість пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні до 718. Сьогодні серед захворівши у нас 1 224 медичних працівника і 1 215 від початку епідемії діток. Добре що серед дітей немає важких, але є складні випадки. 284 пацієнта знаходяться на кисневій підтримці і в платах інтенсивної терапії 20 пацієнтів, які потребують штучної вентиляції легень і самі не справляються, бо легені пошкоджені вірусною пневмонією, і самі не можуть 100 % забезпечити організм киснем. Ми маємо зниження захворюваності від 602 на 100 тисяч населення до 482 випадків захворювання на 100 тисяч. Це нижчий показник, ніж по Україні, який сягає 495 на 100 тисяч населення, зрозуміло, що охоплення населення тестування у нас вище, ніж по Україні і сьогодні знизилась завантаженість ліжок до 38%. У нас достатньо зараз ліжок», – зазначив Микола Суслик.

На думку Миколи Суслика, така ситуація є наслідком дотримання протиепідемічних норм.

«В першу чергу це свідомість наших громадян, дотримання протиепідемічних заходів, які ми рекомендуємо постійно: носіння масок, дистанція, відсутність потреби збиратись у великих колективах та ізоляція допомогли тому, що сьогодні ми маємо зниження захворюваності», – додав Микола Суслик.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 7 грудня в Житомирській області за минулу добу, 6 грудня, COVID-19 виявили у 351 жителя. За період пандемії померли 535 осіб, в тому числі минулої доби зареєстрували 4 летальні випадки. Одужали загалом 22275 пацієнтів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 захворюваність брифінг ШВЛ  
Матеріали по темі