Здоров'я

Заява мера Житомира щодо закупівлі захисних костюмів КП «Лікарня №1»: договір розривають, фірму внесуть в «чорний список»

10 December 2020, 15:46

Мер Житомира Сергій Сухомлин прокоментував ситуацію із закупівлею захисних костюмів комунальним підприємством «Лікарня №1» у ТОВ «Хейлінг Лайф».

Світ коментар він оприлюднив 10 грудня на власній Facebook-сторінці.

«Сьогодні зранку спілкувався з директором та бухгалтером лікарні. Поки нікого голослівно звинувачувати не буду. Сьогодні представники управління охорони здоров’я поїхали в Любар, аби порівняти акти, за якими купували аналогічні костюми в місцеву лікарню. На сьогодні нам відомо, що компанія продавала захисні костюми різним організаціям за різними цінами. Була і вартість в 340 гривень за костюм. Ми відміняємо цей тендер. Розриваємо договір з компанією. Ставимо її в чорний список і не працюємо з нею. Ситуацію з’ясовуватимемо далі після отримання інформації з Любара», - повідомив Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, 9 грудня Житомир.info опублікував новину про те, що КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради 7 грудня підписало угоду з ТОВ «Хейлінг Лайф», яке належить лікарю цієї ж лікарні, на закупівлю 1350 костюмів біологічного захисту по 240 грн за одиницю. Цього ж дня ТОВ підписало договір з Любарською районною лікарнею на постачання захисник костюмів по 170 грн за одиницю.

Як повідомляв Житомир.info, 19 листопада 2020 року Житомир.info опублікував журналістське розслідування про закупівлю КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради 30 000 комплектів захисного одягу на загальну суму 9,13 млн грн, де ціна за один комплект виявилася в 2,5 раза вищою від ціни виробника. Після публікації матеріалу прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом придбання комунальним підприємством захисного одягу для медичних працівників за завищеними цінами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер лікарня закупівлі захисний косюм Сухомлин 
Матеріали по темі