Культура

Вистава житомирського драмтеатру претендує на здобуття премії імені Лесі Українки за твори для дітей та юнацтва

10 December 2020, 16:31

Держкомтелерадіо завершив прийом творів на здобуття урядової премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва: цього року на здобуття премії у чотирьох номінаціях надійшло 58 літературно-мистецьких творів.

Про це 9 грудня повідомила пресслужба Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

«Видавництвами та видавничими організаціями на розгляд членів Комітету з присудження премії подано 30 літературних творів: казок, оповідок, скоромовок та віршованих творів від сучасних українських авторів для малечі та дітей середнього шкільного віку, а також повісті, романи, етнологічне дослідження та збірку публіцистичних творів, призначені для юнацької читацької аудиторії. У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» за премію змагатимуться шість книжкових видань від п’яти видавництв. Національною спілкою театральних діячів України та її міжобласними відділеннями для участі у конкурсі на здобуття премії висунуто 14 театральних постановок. Це, зокрема, вистави, які йдуть на сценах академічних театрів Києва, Житомира, Івано-Франківська, Запоріжжя, Рівного, Одеси, Вінниці, а також постановки театральної студії «Тандем-клас» Станично-Луганського районного будинку культури та комунального закладу початкової спеціалізованої освіти «Мистецька театральна школа» з міста Одеси. На здобуття премії 2020-го року також висунуто вісім кінотворів: ігрових та анімаційних кінострічок», - йдеться у повідомленні.

У переліку творів, поданих на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2020 рік, є театральна вистава-фентезі «Фантастична Мері». Творчий колектив Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І.А.Кочерги Житомирської обласної ради у складі автора інсценізації, режисера-постановника, заслуженого артиста України Петра Авраменка та художниці з костюмів, заслуженого діяча мистецтв України Наталії Тімошкіної (КП «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім.І.А.Кочерги» Житомирської обласної ради).

Нагадаємо, прем’єра дитячої вистави «Фантастична Мері» відбулася в грудні 2019 року. У вересні 2020 року цією виставою відкривали театральний сезон для юних глядачів 2020-2021 рр.

Як повідомляв Житомир.info, 19 листопада 2020 року в Житомирському академічному музично-драматичному театрі ім. Івана Кочерги розповідали, що актори вже готують різдвяний концерт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держкомтелерадіо конкурст театр вистава премія  
Матеріали по темі