Суспільство

Рух вантажівок та автобусів у Житомирській і ще чотирьох областях був заборонений упродовж усієї ночі, відновили поїздки вранці

11 December 2020, 10:08

У Житомирській області і ще чотирьох регіонах вранці 11 грудня відновили рух вантажних автомобілів та автобусів, який був обмежений у зв’язку з ожеледицею.

Про це повідомляє Укравтодор.

«Станом на 06-00 год. 11.12.2020р. в з наслідок надходження активного циклону, склались несприятливі погодні умови в Тернопільській, Хмельницькій, Рівненській, Київській, Житомирській областях (виділено редакцією). При мінусовій температурі повітря опади у вигляді дощу та мокрого снігу, в наслідок чого виникла сильна ожеледиця. На дорогах було введено I рівень небезпечності, жовтий. З метою уникнення зупинки транспортних засобів, утворення заторів та дорожньо-транспортних пригод в даних областях було обмежено рух вантажного автотранспорту та автобусів. Станом на 06-00 год. 11.12.2020 року рух в вказаних областях відновлено (виділено редакцією)», – йдеться у повідомленні.

В Укравтодорі звітують, що покриття на дорогах державного значення в областях, де спостерігались складні погодні умови (ожеледиця), східних областях – сухе, на решті території мокре. На дорогах державного значення виконуються роботи з ліквідації ожеледиці та обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами – спусків, підйомів, мостів, заокруглених ділянок тощо. Проїзд всіма ділянками доріг державного значення забезпечено.

Зазначається, що протягом доби на «гарячу лінію» Укравтодору від водіїв надійшло 27 скарг щодо незадовільного зимового утримання доріг.

В Укравтодорі з посиланням на дані Гідрометцентру інформують, що 11 грудня в Україні спостерігатиметься хмарна погода, вночі та вранці у північних та центральних областях на дорогах ожеледиця, у південних та центральних областях туман, видимість 200-500 м (І рівень небезпечності, жовтий).

Зазначимо, о 16:00 год. 10 грудня Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила про тимчасове обмеження руху транспорту в Житомирській та Київській областях у зв'язку з несприятливими погодними умовами.

Нагадаємо, по обіді 10 грудня до редакції Житомир.info звернулися водії вантажних транспортних засобів зі скаргою на те, що дорожнє покриття на трасі міжнародного значення М 21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський» не оброблене протиожеледною сумішшю й вантажівки змушені зупинитися і чекати, доки спецтехніка приведе дорогу до належного стану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ожеледиця вантажівка маршрутка Укравтодор  
Матеріали по темі