Події

Вночі рятувальники гасили пожежі у двох селах біля Житомира

13 December 2020, 11:21

Минулої доби, 12-13 грудня, рятувальники Житомирської області ліквідували п’ять пожеж: три з них – у житловому секторі, у двох інших випадках горіло сміття.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«Зокрема, 13 лютого, о 00:50, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння лазні на території приватного домогосподарства в с. Глибочиця Житомирського району. На місце події виїхали фахівці 11-ї та 3-ї Державних пожежно-рятувальних частин», – йдеться у повідомленні.

На момент прибуття рятувальників горіло перекриття будівлі. Вже о 01:23 фахівці ДСНС локалізували пожежу, а о 04:13 – ліквідували. Рятувальники також не дали полум’ю поширитися в середину будівлі. Вогонь знищив перекриття і пошкодив частину покрівлі.

Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при влаштування димаря (відсутня протипожежна розділка). Зі слів господаря, напередодні вони топили лазню. Через деякий час він відчув запах горілого. Чоловік пішов подивитися і виявив, що в приміщенні парильні горіло перекриття навколо димаря.

Попередньо, з цієї ж причини о 05:04 сталося загоряння даху в житловому будинку у селі Зарічани Житомирського району. У зв’язку з пізнім виявленням пожежі на момент приїзду вогнеборців полум’я вже охопило увесь дах. О 06:08 двом відділенням рятувальників вдалося зупинити поширення горіння. Ще близько двох годин вони розбирали та проливали зруйновані конструкції будинку. О 08:30 пожежу ліквідували. Вогонь знищив дах, пошкодив майно, меблі, домашні речі.

Остаточні причини виникнення обох пожеж нині встановлюються.

Як повідомляв Житомир.info, 9 грудня 2020 року на провулку першому Вільському у Житомирі, біля школи №6, сталася пожежа в житловому будинку. На місці працювали три автомобілі рятувальників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС Глибочиця Зарічани  
Матеріали по темі