Влада

Нардепи проголосували за штрафи для підприємців, організацій та установ через відсутність масок у громадян

17 December 2020, 16:25

На пленарному засіданні 17 грудня 2020 року прийнято закон «Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Законом внесено зміни до ст.ст. 46, 47 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», якими визначається, що фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян встановлюються для юридичної особи, фізичної особи-підприємця за:

допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлений самостійно;

відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення).

«Також Законом визначається, що складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій уповноважені посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення», - йдеться у повідомленні.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

За законопроєкт проголосував 241 народний депутат, з шести мажоритарників від Житомирської області «за» були Ігор Герасименко, Тетяна Грищенко та Сергій Кузьміних, Володимир Арешонков «утримався», Богдан Кицак та Дмитро Костюк були відсутні. Жодного голосу за цей закон не дали дві фракції – ОПЗЖ та «Батьківщина».

Нагадаємо, у першому читанні законопроєкт про штрафи для установ, організацій та підприємців у розмірі 200-300 неоподатковуваних мінімумів доходів (від 3 тис. 400 грн до 5 тис. 100 грн) ухвалили на засіданні Верховної ради 3 листопада 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, на пленарному засіданні 6 листопада 2020 року Верховна рада прийняла закон про штраф для громадян за відсутність масок – 170 до 255 гривень. Закон набув чинності 21 листопада 2020 року і вже в суботу та неділю 28-29 листопада в Житомирській області поліцейські склали 128 протоколів за відверте ігнорування маскового режиму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР маска карантин штраф коронавірус  
Матеріали по темі