Влада

Підприємці поскаржилися депутатам Житомирської облради на працівників Держекоінспекції, які вимагають хабарі

17 December 2020, 17:11

Під час засідання постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів голова обласної ради Володимир Федоренко виступив на захист бізнесу та заявив, що обласна влада підтримує всіх підприємців, які працюють легально.

Про це 17 грудня повідомляє пресслужба облради.

«Присутні підприємці звернулися до членів комісії зі скаргою на дії працівників Держекоінспекції в Житомирській області, які, за словами представників бізнесу, перешкоджали підприємницькій діяльності в кількох районах області і вимагали хабарі. Депутати пообіцяли підтримку підприємцям, які працюють у відповідності із законом, і рекомендували звернутися із заявами до правоохоронних органів. В самій Держекоінспекції найближчим часом планується службова перевірка», - йдеться у повідомленні.

Голова обласної ради Володимир Федоренко, який взяв участь у роботі комісії, запропонував ретельно перевірити скарги підприємців і зупинити всі спроби тиску на легальний бізнес.

«Таке явище, як «кришування», має зникнути. Сьогодні обласна влада сприяє створенню широких можливостей для ведення господарської діяльності та поліпшення інвестиційного клімату на території нашого регіону. Тому будь-які випадки тиску на бізнес будуть розглядатися нами з підвищеною увагою», - зазначив голова облради.

Також депутати домовилися заслухати на сесії обласної ради начальника Державної екологічної інспекції Поліського регіону Сергія Жука щодо екологічного стану річок Случ та Хомора.

Зазначимо, що Сергій Жук очолює екологічну інспекцію Поліського регіону з вересня 2020 року.

«Це досвідчений управлінець, обізнаний у юридичних аспектах роботи ДЕІ. Він тривалий час пропрацював у Державній екологічній інспекції Київської області, займаючи посаду головного спеціаліста у різних відділах: екологічного контролю за використанням і охороною земель, надр, біоресурсів та ПЗФ, оперативного міжрайонного екологічного контролю та радіаційної безпеки, контролю атмосферного повітря та водних ресурсів та інших. Також був заступником начальника відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного і тваринного світу у ДЕІ Київської області», - інформувала пресслужба Держекоінспекції під час представлення нового керівника міжрегіонального територіального органу.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2020 року Держекоінспекція Поліського округу двічі інформувала про виявлені незаконні вирубки в Пулинському районі: на землях Курненської сільської ради – на суму 1,4 млн грн, на території Бабичівської сільради – на 6,3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія Федоренко підприємці Держекоінспекція хабар бізнес  
Матеріали по темі