Місто

Як у Житомирі «по-сімейному» запалювали вогні на головній ялинці міста

19 December 2020, 19:55

Традиційно 19 грудня у свято Миколая в Житомирі запалили вогники на головній ялинці міста. Також на Михайлівській показали світлове шоу.

Попри те, що новорічні свята проходять в умовах карантину, подивитися, як засяє новорічне дерево, прийшло кілька сотень житомирян.

«Свято є свято, і яка різниця «масковий режим» чи ні, люди завжди хочуть якогось свято, щоб було весело. Ялинка – супер, слава Богу, що хтось додумався не рубати дерево, а прикрасити цю», - говорить Тетяна.

«Звичайно є настрій, дуже гарна ялинка. Вже хочеться якогось свята», - каже Марина.


Вітаючи житомирян з новорічними святами, міський голова Сергій Сухомлин зізнався: картинні норми під час заходу дійсно були порушені.

«Ми бачимо, що норми тут ніякі не діють, це зрозуміло. Тому ми цього року не проводимо новорічний ярмарок, різні заходи, концерти, бо розуміємо, що тисячі житомирян приймали б у цьому участь. Сьогодні вирішили зробити так по-сімейному, без особливих оголошено, але однаково прийшло багато людей. Цього року ми вирішили не зрізати ялинку, заощадити кошти, частину цих коштів, 150 тис. грн, на останній сесії міської ради направили на реабілітацію наших хлопців учасників АТО. Зараз відкриємо ялинку, а далі всім бажаю, щоб у наступному році ми зустрічали новий рік і всі інші свята без масок і без дотримання карантинних норм», - сказав Сергій Сухомлин.

Варто зазначити, що організатори свята постійно закликали житомирян вдягти маски та дотримуватися дистанції.

Оновлену програму новорічних свят дивіться тут.

Нагадаємо, Житомир зустрічатиме Різдво-2021 та Новий рік без ярмарку та концертів, а головна новорічна ялинка буде не на майдані Корольова, а на Михайлівській – велика ялина, яка росте біля фонтану. Як комунальники її прикрашали – дивіться у відеорепортажі.

Як повідомляв Житомир.info, у середині листопада 2020 в Житомирі оголосили «новорічні» тендери: за 740 тис. грн збиралися купити 4 тисячі солодких подарунків та замовити послуги з організації свят. 4000 новорічних подарунків управління культури Житомирської міської ради купить у постійного постачальника – вінницького ПП «Торговий дім «Солодкий світ»: по 100 грн за один набір цукерок у новорічній шапці. Договір на організацію новорічних та різдвяних свят за 290 тис. грн уклали з ФОП Галицький Анатолій Іванович, основний вид діяльності якого – технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка Михайлівська Новий рік свято Сухомлин  
Матеріали по темі