Здоров'я

У Житомирській області спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на COVID-19, але на локдаун це не вплине

28 December 2020, 11:34

У Житомирській області відмічається зменшення кількості пацієнтів з COVID-19, які потребують стаціонарного лікування.

Про це 28 грудня під час щотижневого онлайн-брифінгу повідомив начальник департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«На сьогоднішній день у нас зменшилася кількість пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні. Серед захворілих маємо добрий показник – 79% в нас уже одужали. Це з початку епідемії. 25 пацієнтів у нас на штучній вентиляції легень. З початку року таких пацієнтів було 313. Сьогодні кисневої підтримки потребують 285 пацієнтів. На сьогоднішній день, від початку епідемії, захворіло 1574 дитини. На сьогодні серед дітей немає важких пацієнтів», – поінформував Микола Суслик.


Відео ОДА

Перший заступник голови ОДА Наталія Остапченко зазначила, зокрема, що в лікувальних установах області зайнято трохи більше 30% ліжок, призначених для пацієнтів з діагнозом COVID-19.

«Кількість захворілих на COVID-19 за останній тиждень, з моменту останнього брифінгу, – 2093 особи. Кількість проведених ПЛР-досліджень – 5513. Захворюваність на 100 тисяч населення в Житомирській області – 367,3. Цей показник вже вищий, ніж по Україні, який становить 346 осіб. Завантаженість ліжок – 30,5%. Одужало за останній тиждень 2184 особи і, на жаль, померли 29 осіб. Розгорнутих ліжок в області, як і раніше, 2525. Зате збільшився рівень кисневого забезпечення розгорнутих ліжок, і сьогодні він становить 72,7%. До кінця року плануємо вийти на 80%», – повідала Наталія Остапченко.

Хоча загальна динаміка щодо захворюваності на коронавірус в Житомирській області позитивна, зі стабільним зменшенням кількості нових випадків, однак це жодним чином не вплине на характер січневого локдауну. На цьому наголосила Наталія Остапченко, відповідаючи на запитання журналістів

«Локдаун запроваджується постановою Кабінету міністрів від 9 грудня № 1236. Він запроваджується однаковий для всієї території України, і Житомирська область не може бути виключенням. І в нас немає права послаблювати карантинні заходи чи запроваджувати додаткові карантинні заходи. Він буде однаковий, з 8 по 24 число (січня) на території всієї України», – відповіла перший заступник голови ОДА Наталія Остапченко.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 27 грудня 2020 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 51 новий випадок коронавірусної хвороби та зафіксували три летальні випадки. Загалом за період пандемії в області зареєстрували 38545 випадків COVID-19. За період пандемії від ускладнень хвороби померли 638 пацієнтів. Одужало загалом 30474 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 летальний випадок брифінг Остапченко Суслик  
Матеріали по темі