Суспільство

Польща з 28 грудня ввела нові карантинні обмеження: 10-денний карантин, заборона на вільне переміщення в новорічну ніч

28 December 2020, 16:41

З 28 грудня Польща ввела нові обмеження перебування та в’їзду в країну, які будуть діяти до 17 січня 2021 року.

Про це 28 грудня інформує пресслужба Державної прикордонної служби України.

«Встановлено 10-денний карантин для осіб, які в’їжджають до Польщі організованим транспортом, заборонено вільне переміщення осіб у новорічну ніч: з 19:00 31 грудня 2020 року до 6:00 1 січня 2021 року. Призупинено роботу торгових центрів, обслуговування в готелях, функціонування інфраструктури гірськолижних трас. Обмежено доступ до спортивної інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

За посиланнями більш детальна інформація щодо обмежень, запроваджених на період з 28 грудня 2020 року до 17 січня 2021 року: у Польщі: https://is.gd/MyBOXT, щодо в’їзду в Польщу https://is.gd/PqPLtO.

Під час дії обмежень право в'їзду на територію Польщі мають громадяни України, які:

є подружжям або дітьми громадян Польщі, або перебувають під постійною опікою громадян Польщі;

мають Карту Поляка;

мають право на постійне або тимчасове проживання на території Польщі;

мають право на виконання робіт на території Польщі на тій самій основі, що й громадяни Польщі, мають дозвіл на працевлаштування, або підтвердження наміру виконання сезонних робіт, підтвердження доручення на виконання робіт іноземцю на території Польщі, виконують роботу на території Польщі або надають документи, з яких виникає, що виконання роботи розпочнеться, відразу після перетину кордону;

здобувають освіту у Польщі (учні, студенти, слухачі, здобувачі післядипломної освіти, докторанти) або є особами, які супроводжують учнів;

інші категорії (за посиланням).

Також Держприкордонслужба дає перелік осіб, звільнений від обов’язку перебування на карантині після в’їзду на територію Польщі, зокрема – особи, які мають довідку про наявність у них щеплення від COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні локдаун буде з 8 по 24 січня: Уряд залишив майже усі заборони «карантину вихідного дня», а в навчальних закладах триватимуть канікули. Детальніше про обмеження, про які йдеться в оприлюдненій постанові Кабміну від 9 грудня, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Польща Держприкордонслужба карантин коронавірус самоізоляція  
Матеріали по темі