Фоторепортаж

Вогники, ялинки у вітринах та лазерне шоу – як у Житомирі створюють святковий настрій. Фоторепортаж

29 December 2020, 13:40

Плюсова температура повітря і мряка у купі з коронавірусом та обмеженнями, пов'язаними з ним, дещо псують новорічно-різдвяний настрій житомирян. Для більшості ідеальні зимові свята асоціюються з засніженими вулицями, пишно вбраною ялинкою, запахом хвої та мандаринів, милими подарунками. А ще - це період теплих родинних застіль, і кожного хочеться бачити здоровим та усміхненим.

Аби налаштуватися на новорічний лад та відчути святковий дух, житомирянам варто йти на вечірню Михайлівську. Одразу з заходом сонця тут можна милуватися лазерним шоу на будівлях, головною ялинкою міста, яка цьогоріч екологічна - жива і не зрубана - та прикрашеними вітринами кав'ярень і магазинів.

Яскраво причепурені вітрини можна побачити не лише на центральних вулицях - заклади по всьому місту охоче допомагають створити своїм клієнтам святковий настрій.

За нашими спостереженнями, деякі кав'ярні з року в рік виставляють ті самі прикраси: декор в певних закладах є традиційно незмінним вже шість років. Інші щороку придумують щось новеньке. Найпоширенішим елементом оздоблення є ялинки, адже, власне, це головний атрибут свята: білі, зелені, червоні, з дощику, гірлянд, цукерок, штучні і справжні - вони просто заполонили вікна та вітрини.

Олені, гноми та Санти також “визирають” з вікон та “сидять” на дахах, нагадуючи купити подарунки тим, хто, можливо, через погоду вирішив, що вже весна та забув про свята.

Ті, кому дорого чи не підходить за стилем яскраве прикрашання вікон та вітрин, обмежуються лаконічними сніжинками та різноманітними гірляндами.

Переглядайте фото нижче у слайді та отримуйте “порцію” святкового настрою

Нагадаємо, 25 грудня, на католицьке Різдво, у Житомирі курсував різдвяний трамвай. На зупинках Санта з мультиплікаційними героями вітали містян зі святом.

7 січня, у день Різдва Христового за юліанським календарем, у Житомирі хочуть знову запустити святковий трамвайчик та організувати вітання з балконів на Михайлівській та виконання різдвяних пісень.

Як повідомляв Житомир.info, Житомир зустрічатиме новий 2021 рік без ярмарку та концертів, а головна новорічна ялинка буде не на майдані Корольова, а на Михайлівській – велика ялина, яка росте біля фонтану. Як комунальники її прикрашали – дивіться у відеорепортажі.

Також на Михайлівській знову встановили гобопроєктори та облаштували тематичні святкові фотозони.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новий рік ялинка Михайлівська  
Матеріали по темі