Культура

​Музичне серце Житомирщини

30 December 2020, 10:01

Житомирський музичний фаховий коледж ім. В. С. Косенка Житомирської обласної ради запрошує на навчання !

Заклад готує фахових молодших бакалаврів за спеціальністю «Музичне мистецтво» за спеціалізаціями:

  • «Фортепіано»
  • «Оркестрові струнні інструменти»
  • «Оркестрові духові та ударні інструменти»
  • «Народні інструменти»
  • «Спів»
  • «Хорове диригування»
  • «Теорія музики»

Чекаємо на Вас, креативні, натхненні юнаки та дівчата з музикою в серці, жагою творчої самореалізації та готовністю невпинно рухатися до досягнення власної мети. У цьому Вам допоможе колектив викладачів-професіоналів, залюблених у свою справу.

Коледжприймає вступників із базовою (після 9-го класу) та повною (після 11-го класу) загальною середньою освітою.

Зарахування на І курс відбувається за результатами вступних випробувань: творчого конкурсу, частиною якого є співбесіда з музичної грамоти та сольфеджіо, а також тесту з української мови.

Форма навчання – денна.

Термін навчання на базі 9-ти класів – 3 роки 10 місяців, на базі 11-ти класів – 2 роки 10 місяців.

Вступники мають можливість бути зарахованими на бюджетні місця, а також навчатися за контрактом. Більш детальна інформація розміщена на сайті коледжу – http://kosenko.com.ua .

Музична географія наших випускників охоплює не тільки Україну, а й увесь світ: улюбленець концертних залів Лондона та Нью-Йорка, постійний запрошений соліст Дрезденської та Віденської опер контр тенор Юрій Міненко, оперна співачка, бандуристка, солістка Токійської опери Фудзівара Оксана Степанюк, володарка Гран-прі Міжнародного конкурсу вокалістів ім. Марії Калас Ольга Микитенко (Німеччина), професор Мюнхенської консерваторії Андрій Сльота, артист оркестру оперного театру м. Щецин (Польща) Ігор Зузанський, артист професійних оркестрів Німеччини та Швейцарії Ілля Кравченко, соліст оперного театру м. Острава (Чехія) Ігор Маришкін, викладач теорії музики і фортепіаноМузичного центру BYMT, м. Лондон (Велика Британія) Оксана Пекур, володар Гран-Прі Венеціанського кінофестивалю та Державної премії України ім. О. Довженка Валентин Васянович також здобув музичну освіту у стінах нашого славнозвісного закладу. І це далеко не повний перелік достойних імен випускників коледжу.

Понад 115 років коледж дбає про якісну підготовку музичних кадрів і є осередком музики, освіти, духовності та культури Житомирщини. Ти не будеш сумувати, адже ми постійно проводимо фестивалі, науково-практичні конференції, майстер-класи, соціально-просвітницькі акції, які привертають увагу творчої інтелігенції нашої країни та поза її межами. Завдяки ентузіастам нашого закладу було започатковано проведення Міжнародного конкурсу юних піаністів ім. С. Ріхтера на батьківщині піаніста та Міжнародного культурно-мистецького фестивалю Grieg-Fest.

Саме тебе, абітурієнте, ми запрошуємо здобути освіту, яка допоможе в майбутньому реалізуватися як особистість у суспільстві. Наш випускник Олександр Білаш став автором своєрідної музичної візитівки України: пісні «Два кольори». Можливо, саме ти зможеш вписати сторінку в історію нашого закладуі станеш автором нового шедевру!


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музичне училище навчання  
Матеріали по темі