Влада

Комісія визначила переможців конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку: з Житомирської області – один

30 December 2020, 10:56

Відібрано 56 проєктів на загальну суму понад 535 млн грн, які будуть рекомендовані до фінансування у 2021 році.

Відповідне рішення прийняла Конкурсна комісія з відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС – інформує 29 грудня пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.

«Цього року найбільше було подано проєктів регіонального розвитку щодо туризму та інноваційної економіки. Під час відбору експерти та конкурсна комісія звертали увагу, у першу чергу, на комплексність проєктів, їх соціально-економічний ефект для міст та регіонів, а також спроможність заявника підтримувати проєкт в подальшому», – зазначив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який є головою конкурсної комісії.

Це вже другий конкурсний відбір проєктів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС. У наступному році на реалізацію цих проєктів передбачено 551,6 млн грн.

«Серед ключових змін другого конкурсного відбору – збільшення програм регіонального розвитку з 5 до 7, а також розширено коло заявників. Цього року вперше змогли самостійно подавати заявки на участь у конкурсному відборі агенції регіонального розвитку та органи місцевого самоврядування, у тому числі які є центрами новостворених громад», - повідомляє Мінрегіон.

Прийом документів на конкурсний відбір тривав з 3 вересня по 3 листопада 2020 року. Заявниками з усіх регіонів України було подано 739 проєктів на загальну суму 8,4 млрд грн за такими програмами регіонального розвитку:

інноваційна економіка та інвестиції;

сільський розвиток;

розвиток туризму;

розвиток людського потенціалу;

підтримка розвитку депресивних територій;

ефективне управління регіональним розвитком;

загальноукраїнська солідарність.

Найбільше проєктів надійшло за програмами: «Розвиток туризму» – 219, «Інноваційна економіка та інвестиції» – 137 та «Підтримка розвитку депресивних територій» – 106.

Лідери за кількістю поданих проєктів Львівська область – 68 та Одеська – 54. Серед центральних органів виконавчої влади найактивнішим було Міністерство освіти і науки.

Зазначимо, що серед переможців є лише один проєкт з Житомирської області, який стосується мережі індустріальних парків «Західний індустріальний кластер», заявник – Агенція регіонального розвитку Житомирської області, загальний бюджет проєкту 12 млн грн, де 10,2 млн грн – з державного бюджету.

Мінрегіон нагадує, що перший конкурсний відбір відбувся у 2017-2018 роках і за його результатами було відібрано 70 проєктів за 5 напрямками на суму понад 616 млн грн. Серед переможців був проєкт по капітальному ремонту та благоустрою території набережної річки Тетерів у Житомирі з розміщенням об’єктів фізичної культури і спорту загальною вартістю 40,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2018 року у Житомирі провели тендер на І чергу реконструкції набережної річки Тетерів з облаштуванням об’єктів фізичної культури і спорту. Очікувана вартість закупівлі спершу становила 33,7 млн грн. Згодом в тендерну документацію вносились зміни та коригувалася ціна. Наприкінці грудня 2018 року управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з переможцем торгів ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», яке зобов’язалось здійснити реконструкцію набережної за 16,4 млн грн. Управління капітального будівництва Житомирської міської ради 28 листопада 2019 року повідомило про намір доплатити підряднику за реконструкцію набережної ще 16 млн 958,6 тис. грн: додаткові роботи мають бути виконані до кінця 2020 року.

В липні 2020 року підрядна компанія повідомила, що планує завершити ремонтні роботи на набережній до кінця літа, станом на кінець листопада 2020 року роботи по реконструкції тривали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мынрегыон конкурс проєкт індустрыальний парк  
Матеріали по темі