Новини компаній

Ігор Фісун: У 2020 році УКРКАРТ плідно попрацював з Укрпоштою

30 December 2020, 10:57

За 2020 рік процесинговий центр УКРКАРТ разом із національним оператором поштового зв’язку реалізував одразу декілька важливих проєктів. Здебільшого їх спрямовано на розвиток платіжної інфраструктури в Україні та НПС ПРОСТІР. Про це в інтерв’ю для видання Delo.ua розповів власник ТОВ УКРКАРТ, фінтех-інвестор Ігор Фісун.

«УКРКАРТ запровадив зняття готівки (у розмірі до 10 тис. грн) через POS-термінали для Укрпошти. Така можливість з’явилася в обласних центрах та населених пунктах із понад 2000 жителів, де скорочуються банківські відділення та банкомати, але є відділення Укрпошти з POS-терміналами, — розповів Ігор Фісун. — Також термінали Укрпошти, які обслуговує УКРКАРТ, навесні почали приймати картки ПРОСТІР. Тож мережа національної платіжної системи розширилася на +5000 POS-терміналів».

Із серпня 2020-го клієнти Укрпошти почали одержувати кешбек за оплату посилок карткою Монобанку. Цей проєкт для головної пошти країни реалізував УКРКАРТ спільно SSI та колегами з BPC Україна. На завершення року оператор платіжних сервісів запустив на всіх терміналах національного поштового оператора послугу поповнення банківських карток. Такі нововведення значно спрощують життя мешканцям невеликих населених пунктів, де відсутні банківські відділення.

«Окрім того, для Укрпошти ми реалізували технологію A2C. Це переказ грошей із рахунку на картку фізичної особи. Технологія може використовуватись для мікрокредитування, зараз вона на стадії тестування, — зазначив власник ТОВ УКРКАРТ. — Якщо Верховна Рада України ухвалить у другому читанні законопроєкт 2788-д, який дозволить Укрпошті надавати обмежені банківські послуги, то, звісно, технологічно ми забезпечимо партнеру всі умови, щоби він йшов у ногу з розвитком фінтеху. Зокрема, будемо допомагати Укрпошті в здійсненні емісії карток, їх обслуговуванні, підтриманні клієнтської бази тощо».

УКРКАРТ — перший незалежний процесинговий центр України. Наприкінці 2019 року Ігор Фісун інвестував у модернізацію цієї компанії. За минулий рік ПЦ УКРКАРТ оновив обладнання, збільшив команду й розпочав розробку white label SaaS-рішення для створення мобільного банкінгу. Закладено підґрунтя для співпраці з міжнародною платіжною системою Union Pay. У 2021 році компанія пропонуватиме свої продукти та послуги за кордоном. У майбутньому Ігор Фісун планує створити повноцінну фінансову екосистему, до складу якої увійдуть кілька фінтех-компаній, процесинговий центр УКРКАРТ і банк.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УКРКАРТ  
Матеріали по темі