Місто

​Через зловживання та технічні проблеми з 1 січня в транспорті Житомира не можна буде розрахуватись за допомогою смартфона

30 December 2020, 11:37

З технічних причин із 1 січня 2021 року розрахунок за проїзд у міському громадському транспорті за допомогою функції NFC (мобільним телефоном, до якого прикріплена банківська картка) тимчасово припиняється.

Про це 30 грудня повідомили на сайті Житомирської міської ради.

«Надалі є можливість розрахуватись за проїзд у міському громадському транспорті: готівкою, банківською карткою з функцією PayPass та транспортною картою. Звертаємо Вашу увагу на те що найдешевшим та зручним способом розрахунку за проїзд міським транспортом залишається розрахунок транспортною карткою (E-квитком), вартість проїзду у автобусних маршрутах становить 6 грн у електротранспорті 4 грн», - йдеться в повідомленні.

На позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради 30 грудня заступник міського голови Олександр Шевчук зазначив, що були технічні збої і перевізники не отримували кошти за проїзд.

«Оскільки виявлено за останні три місяці зловживання щодо розрахунку і поки технічно не виправимо це питання протягом січня-лютого спробуємо не надавати можливість розрахунку NFC. Це розрахунок за допомогою мобільного телефону, де є прикріплена банківська картка. Є зловживання, є нестикування щодо розрахунку банківською картою за допомогою NFC, оскільки присвоюється індивідуальний код і потім наш пасажир відкріплює, прикріплює цю карту і фактично зняти ці кошти не можна. Вже ведеться облік за останні 6 місяців, комунальне підприємство несе збитки, перевізник недоотримує кошти, тому поки технічно не врегулюємо, буде відключена можливість розрахунку мобільним телефоном в транспорті. Всі інші види розрахунку залишаються без змін», – зазначив Олександр Шевчук.


Довідково: NFC (Near Field Communication) в перекладі – комунікація ближнього поля. Технологія дозволяє здійснювати комунікацію та обмін даними між пристроями, що знаходяться на коротких відстанях. Наприклад, між зчитувальним терміналом та смартфоном.

Нагадаємо, в червні 2020 року деяким користувачам громадського транспорту Житомира, що сплачували за свій поїзд банківськими картками, почали приходити повідомлення про спроби списання коштів за проїзд, навіть якщо вони давно не їздили. У КП «Житомиртранспорт» пояснили, що робити при отриманні таких повідомлень.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 серпня 2020 року у Житомирі запрацювали нові правила оплати проїзду в громадському транспорті: на одну гривню дорожче при розрахунку банківською карткою і на дві при розрахунку готівкою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт ціна розрахунок мобільний телефон  
Матеріали по темі