Події

В Житомирській області повідомили про підозру членам злочинної групи, яка заробляла на трансляціях катувань та знущань

31 December 2020, 15:20

У четвер, 31 грудня 2020 року, за погодженням із Житомирською обласною прокуратурою, чотирьом членам організованої групи повідомлено про підозру у виготовленні та розповсюдженні відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 300 КК України).

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

«За даними слідства, у серпні 2018 року раніше судимий мешканець міста Бердичева, з метою отримання незаконного прибутку, створив та очолив організовану групу, включивши до її складу колишню дружину, спеціаліста у сфері інформаційних технологій та двох осіб, які не мали постійного джерела доходу та вели аморальний спосіб життя. Для здійснення злочинних задумів організатор угрупування винайняв окрему квартиру, придбав відеообладнання, розробив «сценарій» відеороликів. Інтернет-користувачі за відповідними розцінками могли замовити виконання тих чи інших насильницьких дій (удари руками, батогом, враження струмом, вогнем тощо)», - йдеться у повідомленні.

В цілому впродовж серпня 2018 – травня 2020 років організованою групою виготовлено та розповсюджено через Yotube-канал 27 відеофайлів, які містять пропаганду культу насильства та жорсткості.

Досудове розслідування проводить головне управління Нацполіції в області, обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Нагадаємо, у вересні цього року у Бердичеві взяли під варту трьох підозрюваних у незаконному позбавленні волі та побитті людини: за даними слідства, 33-річний житель міста Бердичева разом із своїми двома спільниками, 1982 та 1986 років народження, у своєму помешканні силоміць утримували у неволі чоловіка, вчиняли над ним насильство та знімали знущання на відео, яке транслювали онлайн у мережі Інтернет на створеному відеоблозі.

Як повідомляв Житомир.info, за хуліганські дій відносно учасника АТО в серпні 2019 року в Миколаєві затримали 32-річного бердичівлянина, відомого також за прізвиськами «Малиш» і «Турик», який веде відеоблоги в соцмережі і був судимий за крадіжку та незаконне поводження зі зброєю та вибухівкою. 30 травня 2020 року стало відомо, що у Бердичеві блогер з друзями декілька днів незаконно утримували і під час стріму знущалися з 28-річного чоловіка. Цього ж дня чоловікам було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України, але міру запобіжного заходу не обрали, бо на суд вони не з’явилися. Чоловіків, які переховувалися від правоохоронців, затримали у вересні і арештували.

Крім того, у спальному районі Бердичева 19 червня 2020 року біля будинку мешканці знайшли чоловіка, який випав з вікна 5 поверху і згодом помер від отриманих травм. У цьому ж будинку знаходиться квартира, в якій скандальний блогер разом із спільниками вів прямі трансляції знущань над людьми. Перед падінням загиблий був учасником одного із стрімів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура блогери знущання відеоблогер стрім Бердичів  
Матеріали по темі