Місто

Без смолоскипної ходи, але з фаєрами: у Житомирі відзначили 112-ту річницю від дня народження Степана Бандери

1 January 2021, 19:44

Кілька десятків житомирян 1 січня відзначили 112-ту річницю від дня народження провідника ОУН Степана Бандери. Захід цьогоріч пройшов без традиційної смолоскипної ходи.

На майдані Корольова біля пам’ятника Героям Небесної Сотні спершу розгорнули портрети Степана Бандери та запалили фаєри, а потім учасники заходу заспівали гімн України та разом зачитали молитву українського націоналіста. На завершення усім охочим надали слово.


Нагадаємо, 1 січня 2020 року смолоскипна хода у Житомирі стартувала від пам’ятника Тарасу Шевченку: близько сотні людей з великим червоно-чорним прапором, банерами та портретом Бандери пройшли Великою Бердичівською та Михайлівською до Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Як повідомляв Житомир.info, 1 січня 2019 року кілька сотень житомирян долучились до смолоскипної ходи в 110-ї річницю з дня народження Степана Бандери: у супроводі кількох десятків поліцейських, вигукуючи націоналістичні гасла, колона пройшла по Великій Бердичівській до скверу на вулиці Театральній, де на місці погруддя Карлу Марксу збиралися встановити пам'ятник Степану Бандері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майдан Корольова Бандера  
Матеріали по темі