Здоров'я

У медзакладах Житомирської області від COVID-19 лікуються 568 пацієнтів, 90% з них – на кисневому забезпеченні

11 January 2021, 11:35

Станом на ранок 11 січня у медзакладах Житомирської області від коронавірусної хвороби лікуються 568 пацієнтів, 90% з них перебувають на кисневій підтримці.

Про це 11 січня під час щотижневого онлайн-брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«У нас 21 заклад охорони здоров’я надає допомогу хворим з COVID-19, розгорнуто 2525 ліжок, із них сьогодні 568 зайняті пацієнтами. З цих 568 пацієнтів 515, тобто практично 90% всіх госпіталізованих, перебувають на кисневому забезпеченні. 23 пацієнти вкрай важкі і знаходяться на апаратах штучної вентиляції легень», – розповів Микола Суслик.


Відео Житомирської ОДА

Директор профільного департаменту запевнив, що нині в лікарнях області достатньо і кисневих точок, і концентраторів, аби забезпечити киснем усіх пацієнтів, які того потребують. Зокрема, дев’ять лікарень забезпечені кисневими точками на 100%.

«Кисневими точками і концентраторами наші заклади загалом забезпечені на 81,7%. У нас є 9 лікувальних закладів, де абсолютно, 100-відсотково, всі ліжка, які розгорнуті для надання медичної допомоги хворим з COVID-19, забезпечені киснем – кисневими точками і концентраторами. Це Малин, Новоград-Волинський, Олевськ, Бердичів, обласна дитяча лікарня, Чуднів, Житомирський район, Хорошів, Черняхівський район», – зазначив директор департаменту.

Голова облдержадміністрації Віталій Бунечко підкреслив, що область виконала вказівку президента щодо обладнання лікарняних ліжок киснем.

«Хочу додати, що таким чином ми виконали вказівку президента України і забезпечили лікарні Житомирщини більше ніж на 80% киснем», – наголосив голова ОДА.

Директор департаменту охорони здоров’я Микола Суслик також поінформував, що з початку 2021 року COVID-19 виявили у 13 дітей, з них 9 перебувають на стаціонарному лікуванні, важких серед дітей немає. За першу декаду року на коронавірус в області захворіли 13 медичних працівників.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 10 січня 2021 року COVID-19 підтвердили у 120 жителів Житомирської області, нових летальних випадків упродовж доби не зафіксували (станом на ранок 10 січня 2021 року від ускладнень коронавірусу померли 685 жителів області).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 летальний випадок смерть  
Матеріали по темі