Місто

Мер Житомира прокоментував протести проти «тарифного геноциду»

11 January 2021, 13:44

Як тільки держава зменшить ціни на газ чи на його транспортування — ми готові зменшити тарифи в місті.

Про це 11 січня заявив мер Житомира Сергій Сухомлин, коментуючи акції протесту проти підвищення тарифів.

«У неділю в Житомирі відбувся мітинг з приводу підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Схожі акції протесту тривають по всій Україні. Люди не задоволені тим, що під час економічної кризи, постійних локдаунів та скорочень на підприємствах – зростають тарифи. Якщо в інших містах люди вимагали зменшення тарифів на газ та його транспортування. Або ж зменшення вартості електричної енергії для населення. То в Житомирі ініціатори мітингу намагались перекласти відповідальність на міську владу. Міська влада і я особисто зацікавлені, щоб тарифи були якомога нижчі. І під час минулого опалювального сезону, коли Нафтогаз зменшував ціну на газ, ми декілька разів зменшували ціну на опалення КП «Житомиртеплокомуненерго». Зараз, своїм рішенням, ми не зменшуємо чи збільшуємо тариф. Ми вносимо зміни в складові тарифу, які приймає чи НКРЄ, чи Кабінет Міністрів чи Нафтогаз. Це фактично збільшення вартості транспортування газу, самої вартості газу, електроенергії та коригування зарплати в зв’язку з підняттям мінімальної заробітної плати», - наголосив мер Житомира.

Він також нагадав, що міська влада готова забрати мережі газопостачання на баланс міста, аби зменшити вартість транспортування газу.

«Про це йшлося неодноразово, але на жаль, залежить не лише від нас», - зауважив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, крім Житомира 10 січня проти підвищення тарифів на комунальні послуги протестували також у Коростені та Бердичеві. Учасники акції в Житомирі, які 10 січня перекривали рух на Великій Бердичівській, планують зібратися ще раз вранці 13 січня біля школи №10 на Київському шосе.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до рішення виконкому Житомирської міської ради від 30 грудня 2020 року, з січня 2021 року тариф на теплову енергію та послуги з централізованого опалення у Житомирі зріс на 18%. Крім того, з січня 2021 року в Житомирі зріс тариф і на водопостачання та водовідведення на 16%. Щодо приватних компаній, то з 1 січня 2021 тариф на розподіл газу АТ «Житомиргаз» становитиме 2,02 грн збільшення на 70%. Також на засіданні 28 грудня 2020 року Уряд схвалив постанову, відповідно до якої скасовується пільгова ціна на електроенергію за перші 100 кВт, а прем’єр-міністр доручив перевірити обґрунтованість цін на газ для населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тариф Сухомлин акція газ  
Матеріали по темі