Фоторепортаж

Покладання квітів, похід у музей та мінімум учасників: у Житомирі відзначили день народження Сергія Корольова. Фоторепортаж

12 January 2021, 12:08

У Житомирі 12 січня традиційно вшановують пам’ять про всесвітньо відомого Сергія Корольова. Сьогодні його 114-й день народження.

Представники влади, Житомирського вiйськового iнституту iменi С.П. Корольова, депутатського корпусу міської та обласної рад, громадськість принесли квіти до пам’ятнику Корольова та погруддя біля Музею космонавтики.

У зв’язку із посиленням протиепідемічних заходів кількість учасників покладання квітів була обмежена.

«Перший штучний супутник Землі, перший штучний супутник Землі, перший політ людини в космос! Цими та іншими перемогами світ зобов’язаний Сергію Павловичу Корольову. Нащадки пам’ятають про свого земляка. У 1970 році в нашому місті було відкрито Меморіальний будинок-музей академіка Сергія Павловича Корольова. В 1987 році - Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова. У 1999 році Житомирському військовому інституту радіоелектроніки присвоєно ім’я С.П. Корольова. У 2020 році на замовлення департаменту освіти міської ради за фінансової підтримки Житомирської міської ради створено документально-художній фільм про Сергія Павловича Корольова - «Незламний. Шлях до мрії». «Незламний. Шлях до мрії» - це третій фільм, що увійшов до проєкту «Видатні постаті Житомира», який розповідає про легендарні, цікаві, містичні та загадкові постаті Житомирщини. Знімання фільму «Незламний. Шлях до мрії» проходило на локаціях у Житомирі, Бердичеві, Хмельницькому та навіть Одесі під час шторму. Кінострічка про відомого житомирянина охоплює його дитинство, юність та доросле життя. Художньо-документальну стрічку про становлення в Україні майбутнього видатного вченого, організатора виробництва ракетно-космічної техніки Сергія Корольова зняв Петро Авраменко, відомий житомирський режисер, Заслужений артист України», – повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

Нагадаємо, 8 вересня президент Володимир Зеленський відвідав у Житомирі музей космонавтики ім. С.П.Корольова з указом про надання закладу статусу «національний».

Як повідомляв Житомир.info, 12 січня 2020 року відзначати річницю з дня народження Сергія Корольова почали з покладання квітів до пам’ятника у центрі Житомира, а потім у житомирському музеї презентували симулятор космічного корабля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корольов день народження квіти  
Матеріали по темі