Місто

У Житомирі на акції проти підвищення тарифів люди шукали місце для перекриття руху транспорту, який поліція пускала в об’їзд

13 January 2021, 13:07

13 січня близько сотні житомирян зібрались біля школи №10 на Київському шосе. Організатори мітингу розповіли, що люди прийшли, аби висловити своє обурення через зростання тарифів, і мітингувальники планують перекривати рух транспорту. Мітингарі висловили свої вимоги до міської та обласної рад: зібрати позачергові сесії та ухвалити звернення до президента та Кабміну щодо зменшення тарифів для споживачів. До людей приїхав заступник голови обласної ради Володимир Ширма, а згодом і заступник мера Сергій Кондратюк, які намагались пояснити, що місцеві органи влади не впливають на формування тарифів, а діють відповідно до затверджених центральними органами влади тарифів.

Втім, людей це не вдовольнило, і вони вирушили на дорогу, щоб перекрити рух транспорту. Та поки мітингувальники організовувались, представники поліції запровадили об'їзд ділянки Київського шосе вулицею Саєнка. Це обурило людей, і вони рушили до перехресть Київського шосе з вулицями Саєнка та Параджанова. Там мітингарі блокували рух транспорту впродовж 20 хвилин і згодом вирішили перекрити рух транспорту поблизу житомирського автовокзалу. Під час ходи люди вигукували «Ганьба місцевій владі», «Зеленського геть!» та «Україна, вставай».


За словами організаторів акції, люди хотіли привернути увагу влади до проблеми підвищення тарифів. Після 15-хвилинного блокування дороги біля Центрального автовокзалу люди розійшлись, а рух транспорту відновився.

Наступну акцію протесту організатори хочуть провести у п'ятницю, 15 січня.

Нагадаємо, близько 10:30 год. десятки людей, протестуючи проти підвищення тарифів на комунальні послуги, вийшли на Київське шосе й перекрили автодорогу, завершили акцію близько 11:25 год. Про ймовірне перекриття руху транспорту на Київському шосе, 37 напередодні попереджала пресслужба патрульної поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 2021 року в Житомирі пройшла акція протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Учасники акції перекривали рух на Великій Бердичівській і планували зібратися ще раз вранці 13 січня біля школи №10 на Київському шосе. Окрім Житомира, 10 січня проти підвищення тарифів на комунальні послуги протестували також у Коростені та Бердичеві.

11 січня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин прокоментував протести проти «тарифного геноциду», зазначивши, що, як тільки держава зменшить ціни на газ чи на його транспортування, місцева влада готова зменшити тарифи в місті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція протест тариф перекриття руху Київське шосе  
Матеріали по темі