Влада

З 14 січня підприємців, організації та установи можуть штрафувати за відсутність масок у громадян

14 January 2021, 11:47

В Україні 14 січня 2021 року набув чинності прийнятий в грудні закон про штрафи для бізнесу, установ та організацій за відсутність масок у клієнтів і персоналу.

Закон був опублікований в офіційному парламентському виданні «Голос України» 13 січня.

За допуск у громадській будівлі, споруди, громадський транспорт і обслуговування громадян без масок юридичні особи та підприємців мають сплатити штраф у розмірі 200-300 неоподатковуваних мінімумів доходів (від 3 тис. 400 грн до 5 тис. 100 грн).

Законом визначається, що складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій уповноважені посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення (Держсанепідслужба).

zak-maska

Скріншот з тексту закону

Нагадаємо, закон про штрафи був ухвалений на засіданні Верховної ради 17 грудня 2020 року, за нього проголосував 241 народний депутат, з шести мажоритарників від Житомирської області «за» були Ігор Герасименко, Тетяна Грищенко та Сергій Кузьміних.

Як повідомляв Житомир.info, на пленарному засіданні 6 листопада 2020 року Верховна рада прийняла закон про штраф для громадян за відсутність масок – 170 до 255 гривень. Закон набув чинності 21 листопада 2020 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маска карантин штраф закон коронавірус  
Матеріали по темі