Події

Нові деталі про розтрату коштів колишнім керівництвом житомирського КП: у додаткових угодах підвищили ціни на пальне, хоча ринкова вартість знизилась

16 January 2021, 10:53

Колишній керівник одного з комунальних підприємств Житомирської міської ради, якого підозрюють у розтраті коштів бюджету міста, завищив ціни на бензин і дизельне пальне, уклавши з постачальником 7 додаткових угод. Таким чином, постачальнику безпідставно перерахували понад 900 тис. грн.

Нові деталі кримінального провадження за фактом розтрати коштів службовими особами комунального підприємства Житомирської міськради 16 січня повідомила пресслужба обласної прокуратури.

«Житомирською місцевою прокуратурою, у ході здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів службовими особами комунального підприємства Житомирської міськради, встановлено підстави для вжиття заходів представницького характеру. Так, прокурором пред’явлено до суду позов про визнання недійсними семи додаткових угод про підвищення ціни на пальне та стягнення з підприємця понад 900 тис. грн, зайво перерахованих постачальнику», – йдеться у повідомленні.

Установлено, що в 2017 році комунальне підприємство, за результатами електронного аукціону, уклало з підприємцем договір про закупівлю за державні кошти бензину та дизельного пального на загальну суму понад 2,7 млн грн.

Однак вже протягом місяця з часу дії договору сторони уклали ще сім додаткових угод, у яких обумовили підвищення ціни на бензин на 94 відсотки, а на дизельне пальне – на 42 відсотки. Хоча, як встановила місцева прокуратура, ринкова ціна на нафтопродукти протягом цього періоду не підвищилася, а навпаки – знизилася.

Унаслідок постачання бензину та дизельного пального за завищеними цінами комунальне підприємство зайво сплатило підприємцю понад 900 тис. грн.

«Такими діями порушено вимоги Закону України «Про публічні закупівлі», які визначають, що істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання, крім зміни ціни до 10 відсотків у разі коливання ринкових цін, за умови, що це не призведе до збільшення визначеної у договорі суми», – зазначають у прокуратурі.

Нині за позовом місцевої прокуратури Господарським судом Житомирської області відкрито провадження та здійснюється його розгляд.

Досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 КК України триває.

Нагадаємо, 18 серпня 2020 року прокуратура Житомирської області інформувала, що колишньому керівнику одного з комунальних підприємств міської ради, якому інкримінують розтрату понад 900 тис. грн бюджетних коштів, повідомили про підозру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розтрата пальне посадовець міськрада бюджетні кошти  
Матеріали по темі